Film
film/8.01.2019.

Zlatni globus u znaku Boemske rapsodije

film
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Film o grupi Kvin, Boemska rapsodija (Bohemian Rhapsody) obeležio je ovogodišnju dodelu Zlatnog globusa.

Biografski film o pevaču Frediju Merkjuriju donela je produkciji nagrade za najbolji film, dok je titula najboljeg glumca pripala Ramiju Maleku, koji je tumačio pokojnog frontmena benda Kvin.

Iako je nominovan u čak pet kategorija, film Zvezda je rođena (A Star Is Born), dobio je samo jedan Zlatni globus i to za najbolju originalnu pesmu, Shallow. Ovu numeru su izveli Lejdi Gaga i Bredli Kuper.

Film Zelena knjiga (Green Book) pobedio je u tri kategorije - za najbolji muzički film ili komediju, najbolji scenario i najboljeg sporednog glumca. Zlatni globus je otišao Maheršali Aliju.

Radnja filma Zelena knjiga je smeštena u šezdesete godine prošlog veka i govori o afro-američkom muzičaru koji unajmljuje italijansko-američkog vozača da ga povede na obilazak juga SAD. Pored Alija, sjajnu ulogu je ostvario i Vigo Mortensen.

Zlatni globus ima težinu i jer publici, kritičarima, a i pobednicima, pokazuje smer u kojem treba da idu, a posebna je uvertira pred dodelu Oskara. Ko dobije Zlatni globus, može da priželjkuje i nagradu Oskar.

Pobeda "Boemske rapsodije" je pomalo i iznenađenje zbog različitih recenzija i preokreta tokom produkcije.

Prvobitni reditelj Brajan Singer je je otpušten sa snimanja filma zbog „nepouzdanog ponašanja" - nakon glasina da se sukobljavao sa Malekom na snimanju. Zamenio ga je Dekster Flečer.

No, film je postao hit u bioskopima širom sveta, a Malek je sada među favoritima u trci za najboljeg glumca pred ovogodišnju dodelju Oskara, koja će se održati 24. februara.

U govoru nakon dodele nagrade Zlatni globus u nedelju, Malek nije zahvalio Singeru, već je odao počast grupi Kvinu i rekao da je bio posebno motivisan.

„Tebi, Brajane Meje, tebi, Rodžere Tejlore, jer ste vi zadržali autentičnost u ovom svetu", rekao je on. I Mej i ​​Tejlor su prisustvovali ceremoniji.

Nagradu je posvetio Frediju Merkjuriju, koji je preminuo 1991. godine, dodajući: „Ovo je za tebe i zbog tebe, ti divni čoveče!"

Među ostalim iznenađenjima večeri bila je i nagrada u kategoriji najbolje glumice, koja je otišla Glen Klouz za ulogu u filmu "Žena" (The Wife).

Ona je pobedila Lejdi Gagu, za koju se očekivalo da će uzeti Zlatni globus za ulogu u filmu "Zvezda je rođena" (A Star Is Born).

U strastvenom govoru, Klouz je naglasila koliko je važno da žene slede svoje snove, a ne samo da brinu o domaćinstvu.

„Žene, mi volimo da negujemo, a to je i ono što se od nas očekuje. Imamo muža i decu, ali moramo da pronađemo način da budemo ispunjene i sledimo svoje snove. Moramo da kažemo sebi 'ja to mogu', kao i 'to bi trebalo da mi se dozvoli'", rekla je ona.


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box