Film
moja-kafica
moja-kafica
film/9.11.2020.

Slobodna zona: Premijere domaćih autora

film
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaU ponedaljak, 9. novembra na 16. Filmskom festivalu Slobodna zona biće održane premijere dva filma domaćih autora, kao i bogat prateći program.  

U okviru Regionalnog programa – Horizonti Balkana biće prikazan film "Uzidani" Igora Simića u Dvorani Kulturnog centra Beograda u 16 časova, dok će novi film Tamare Drakulić "U slavu ljubavi" imati premijeru u Kombank dvorani u 20 časova. Razgovori sa oba autora biće održani nakon projekcija filmova. 

Iz filma "Uzidani"

U okviru programa Kompas Slobodne zone biće održana panel diskusija nakon projekcije filma "Umetnost sećanja" Jelene Radenović. 

Učesnici programa su Miroslav Keveždi (filozof, stručnjak za spomeničko nasleđe), Dragan Protić Prota (arhitekta i osnovač grupe Škart), Jelena Radenović (režiserka), Olga Manojlović Pintar (istoričarka). 

Program In Conversation With... biće održan preko Zoom platforme u 18 časova. 

Iz filma "U slavu ljubavi"

Kroz predavanje Line Gonan biće obrađeni glavni motivi filma Mala devojčica poput rodne nenormativnosti, procesa zakonskog priznanja roda i borbe za samoodređenje. 

Slobodna zona i MEDIA desk Srbije uz podršku Filmskog centra Srbije organizuju novi industry program Digitalni propeler

Digitalni propeler ponudiće dve dvodnevne radionice gde će nezavisni srpski prikazivači arthose filmova imati priliku da se upoznaju sa različitim digitalnim promotivnim strategijama za izgradnju i privlačenje publike u bioskope, kao i novim poslovnim modelima koji su se nametnuli usled pandemije korona virusa. Radionice će biti održane onlajn. 

U multimedijalnoj sali Jugoslovenske kinoteke u 19.30 biće održana promocija knjige profesorke Fakulteta dramskih umetnosti Marine Fafulić Milosavljević 50 godina filmskog hita u srpskoj kinematografiji 1969-2019

Ova knjiga je namenjena kako filmofilima, tako i onima koji se filmom bave praktično/umetnički ili teorijski. Mnogi će u ovoj knjizi moći da pronađu interesantne informacije o svojim omiljenim domaćim filmovima.


PROČITAJTE I:

VELIKO INTERESOVANJE ZA ONLAJN SLOBODNU ZONU

PIETRO MARČELO NA SLOBODNOJ ZONI!


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.