Film
moja-kafica
moja-kafica
film/13.07.2020.

Počasno Srce Sarajeva Mišelu Franku

film
Autor fotografije:

Kaleidoskop mediaNagrada Počasno Srce Sarajeva 26. Sarajevo Film Festivala (SFF) ove godine biće uručena meksičkom režiseru, scenaristi i producentu Mišelu Franku.

Ovogodišnji SFF biće od 14. do 21. avgusta na festivalskim lokacijama i onlajn, u skladu sa situacijom izazvanom pandemijom korona virusa.

Kako je danas saopšteno, nagrada Počasno Srce Sarajeva se dodeljuje kao priznanje za izvanredan doprinos filmskoj umetnosti i za podršku SFF „jednom od najznačajnijih nezavisnih filmskih stvaralaca, autoru upečatljivog i prepoznatljivog filmskog jezika“.

Franku će se takođe odati priznanje retrospektivom njegovih dela u festivalskom programu „Tribute to“ (Posvećeno).

„Odavanje priznanja Franku ovom nagradom za mene je još posebnije jer će se nagrada uručiti prijatelju, i želim izraziti koliko podrška SFF tokom godina i naša saradnja znači za mene i za Festival. Oduševljeni smo što će 26. izdanje Sarajevo Film Festivala istaći delo ovog izuzetnog filmskog stvaraoca kroz festivalski program ‘Tribute to'“, rekao je direktor SFF Mirsad Purivatra.

Mišel Frank koji je rođen 1979. godine u Meksiko Sitiju, stavio je meksičku kinematografiju u središte svetske pažnje.

Filmovi za koje je pisao scenarije, koje je režirao i producirao uključuju „Chronic“ (nagrada za najbolji scenario, Kan 2015), „Aprilova ćerka“ (nagrada žirija selekcije „Izvestan pogled“, Kan 2017) i „Nakon Lucije“ (glavna nagrada selekcije „Izvestan pogled“, Kan 2012).

Navedeni filmovi, kao i brojni ostali, biće predstavljeni u programu „Tribute to“ Sarajevo Film Festivala.

Frankova prva poseta Sarajevu bila je 2009. godine s njegovim prvim dugometražnim filmom „Daniel i Ana“, koji je premijerno prikazan u Kanu.

Frankov novi „Nuevo orden“ čija je radnja smeštena u distopijskom Meksiko Sitiju, trenutno je u postprodukciji, pa se dolazak ovog filma očekuje na jesen.


PROČITAJTE I:

MIRJANA KARANOVIĆ, INTERVJU: NEPRESUŠNA STRAST ZA GLUMOM


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.