Film
film/31.07.2019.

Sarajevo:Najiščekivanije regionalne serije

film
  • SFF
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / Foto: Sarajevo Film FestivalU sklopu ovogodišnjeg programa Pretpremijere Gala 25. Sarajevo Film Festivala, publici će biti predstavljeno pet serija koje željno iščekuju gledaoci širom regiona i koje će se tek od jeseni naći na programima regionalnih TV kuća. Svaku od njih odlikuje zanimljiva priča, sjajna glumačka podela i visok nivo produkcije.

Reč je o serijama Besa, Senke nad Balkanom 2, Familija Markovski, Grupa i Jezero, koje će festivalska publika imati priliku da ekskluzivno pogleda i sretne se sa ekipama serija na festivalu u Sarajevu

U programu Pretpremijere Gala pred publikom će se naći serija Besa, od jednog od najpoznatijih britanskih scenarista Tonija Jordana, nastala u koprodukciji Srbije i Velike Britanije.

Iz Srbije dolazi druga sezona Senki nad Balkanom Dragana Bjelogrlića, jedne od najboljih i najgledanijih serija na području bivše Jugoslavije. Prva sezona ove serije prikazana je pretpremijerno pre dve godine na Sarajevo Film Festivalu, u istom programu.

U sklopu Pretpremijera Gala biće predstavljena druga sezona serije Familija Markovski, čija je prva sezona imala izuzetno veliku gledanost u Severnoj Makedoniji.

Publika Festivala će takođe moći da pogledata srpsku seriju Grupa, u čijem su središtu dramatični životi tinejdžera i tinejdžerki, kao i slovenački napeti detektivski serijal Jezero. 

Ove godine je program Pretpremijera Gala isključivo posvećen TV serijama. Profilisanje je rezultat rasta i razvoja ovog festivalskog programa kroz izrazito uspešnu saradnju CineLink Drame, festivalske platforme za razvoj TV serija, i programa Pretpremijere – koje prikazuju finalni proizvod. Sarajevo Film Festival ulaže u ovaj segment ali, i sledi sve prisutniji trend produkcije i gledanosti regionalnih televizjskih dramskih serija. 

Serije u programu Pretpremijere Gala ove godine međusobno se takmiče za Nagradu publike.


PROČITAJTE I:

SENKE NAD BALKANOM 2 - PESMA BARJAK MAGNIFIC

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box