Film
moja-kafica
moja-kafica
film/31.07.2019.

Sarajevo:Najiščekivanije regionalne serije

film
  • SFF
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / Foto: Sarajevo Film FestivalU sklopu ovogodišnjeg programa Pretpremijere Gala 25. Sarajevo Film Festivala, publici će biti predstavljeno pet serija koje željno iščekuju gledaoci širom regiona i koje će se tek od jeseni naći na programima regionalnih TV kuća. Svaku od njih odlikuje zanimljiva priča, sjajna glumačka podela i visok nivo produkcije.

Reč je o serijama Besa, Senke nad Balkanom 2, Familija Markovski, Grupa i Jezero, koje će festivalska publika imati priliku da ekskluzivno pogleda i sretne se sa ekipama serija na festivalu u Sarajevu

U programu Pretpremijere Gala pred publikom će se naći serija Besa, od jednog od najpoznatijih britanskih scenarista Tonija Jordana, nastala u koprodukciji Srbije i Velike Britanije.

Iz Srbije dolazi druga sezona Senki nad Balkanom Dragana Bjelogrlića, jedne od najboljih i najgledanijih serija na području bivše Jugoslavije. Prva sezona ove serije prikazana je pretpremijerno pre dve godine na Sarajevo Film Festivalu, u istom programu.

U sklopu Pretpremijera Gala biće predstavljena druga sezona serije Familija Markovski, čija je prva sezona imala izuzetno veliku gledanost u Severnoj Makedoniji.

Publika Festivala će takođe moći da pogledata srpsku seriju Grupa, u čijem su središtu dramatični životi tinejdžera i tinejdžerki, kao i slovenački napeti detektivski serijal Jezero. 

Ove godine je program Pretpremijera Gala isključivo posvećen TV serijama. Profilisanje je rezultat rasta i razvoja ovog festivalskog programa kroz izrazito uspešnu saradnju CineLink Drame, festivalske platforme za razvoj TV serija, i programa Pretpremijere – koje prikazuju finalni proizvod. Sarajevo Film Festival ulaže u ovaj segment ali, i sledi sve prisutniji trend produkcije i gledanosti regionalnih televizjskih dramskih serija. 

Serije u programu Pretpremijere Gala ove godine međusobno se takmiče za Nagradu publike.


PROČITAJTE I:

SENKE NAD BALKANOM 2 - PESMA BARJAK MAGNIFIC

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.