Film
moja-kafica
moja-kafica
film/15.03.2021.

Film Mank: Deset nominacija za Oskara

film
  • Pixabay
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Beta

 

Film "Mank" Dejvida Finčera (David Fincher) u kojem glumi Geri Oldman (Gary) postao je favorit za prestižnog Oskara jer je osvojio najviše, 10 nominacija za tu filmsku nagradu, saopštila je danas u Los Anđelesu američka Akademija filmskih umetnosti i nauka.

"Mank" je nominovan za najbolji film, najbolju režiju, najboljeg glumca, najbolju žensku sporednu ulogu kao za brojne tehničke kategorije, prenosi agencija Beta.

Po šest nominacija je dobilo nekoliko filmova - "Nomadland", "The Father", "The Trial of the Chicago 7", "Judas and the Black Messiah", "Minari" i "Sound of Metal".

Za najbolju režiju će se takmičiti Kloi Žao (Chloe Zhao) za "Nomadland", Dejvid Finčer za "Mank", Li Ajzak Čung (Lee Isaac Chung) za "Minari", Emerald Fenel (Fennell) za "Promising Youg Woman" i Tomas Vinterberg (Thomas) za "Drunk".

U kategoriji za najbolji strani film će se takmičiti i "Quo Vadis, Aida" (Kuda ideš, Aida) Jasmile Žbanić.

U kategoriji najboljeg glumca nominovani su Riz Ahmed, Čedvik Bouzman (Chadwick Boseman), Entoni Hopkins (Anthony), Geri Oldman i Stiven Jeun (Steven Yeun), a za Oskara najbolje glumice će se takmičiti Vajola Dejvis (Viola Davis), Endra Dej (Andra Day), Vanesa Kirbi (Vanessa Kirby), Frensis MekDormand (Frances McDormand) i Keri Maligen (Carey Mulligan).

Ceremonija dodele Oskara, pomerena ove godine za 25. april zbog epidemije korona virusa, biće emitovana uživo sa nekoliko lokacija, među kojima je Holivud.

Svečanost će ove godine voditi reditelj Stiven Soderberg (Steven Soderbergh) koji je rekao da epidemija korona virusa pruža priliku za inovacije.

Film "Parazit" reditelja Bong Džun-hoa dobitnik je glavne nagrade, Oskara za najbolji film, na prošlogodišnjoj dodeli održanoj 10. februara u pozorištu Dolbi u Los Anđelesu.


PROČITAJTE I:

KULTNA OSTVARENJA NA FESTU


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.