Film
film/19.01.2017.

Zapisi iz ćelije broj 12

film
  • Igor Čoko
  • Igor Čoko
  • Igor Čoko
  • Igor Čoko
  • Igor Čoko
  • Igor Čoko
  • Igor Čoko
Autor fotografije:

Priredila: Lela Milivojević

Posle premijere u Njujorku i promocije filma u američkim zatvorima, dokumentarni film “Zapisi iz ćelije broj 12“ prikazan je sinoć u Mikser Hausu.

Reč je o dramatizaciji dela “Zapisi iz podzemlja“ Dostojevskog, rađenog sa osuđenicima na izdržavanju kazne zatvora u Okružnom zatvoru u Beogradu. Autorka ovog projekta Marina Kovačević, premijerno je prikazala film i program rehabilitacije kroz umetnost na međunarodnoj konferenciji u Njujorku, a posle premijere je posetila nekoliko američkih federalnih zatvora gde se film prikazuje kao deo rehabilitacije za američke osuđenike.

Dokumentarni film „Zapisi iz ćelije broj 12″ epilog je pozorišne predstave nastale u koprodukciji Službe za tretman Okružnog zatvora u Beogradu i nevladine organizacije ,,Centar za rehabilitaciju imaginacijom“. Predstava je izvedena sedamnaest puta u matičnoj ustanovi i u najvećim srpskim zatvorima uz veliko finale, izvođenje za javnost u Domu omladine Beograda, septembra 2015. godine.

„Bila je ovo najbolja godina u mom životu. Bukvalno, jedino zbog čega je vredelo biti na robiji“, rekao je osudjenik Đorđe Vasiljević  u filmu „Zapisi iz ćelije broj 12".

Nakon projekcije posle filma organizovana je otvorena diskusija na temu procesa spremanja predstave sa osuđenikom i jednim od glavnih aktera filma, Đorđem Vasiljevićem i autorkom filma, Marinom Kovačević.

Marina Kovačevič, osnivač i direktorka nevladine organizacije Centar za rehabilitaciju imaginacijom CRI i doktorantkinja na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Pročitajte još:

Intervju, Dejvid Rasel: Nestala je mistika "Ratova zvezda"

Trejler:

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box