Književnost
moja-kafica
moja-kafica
književnost/6.05.2019.

Promocija romana KunBaja Tanje Pavišić

književnost
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop mediaPredstavljanje novog romana "KunBaja" Tanje Pavišić biće u Galeriji Polet održano u utorak, 7.maja, od 19 časova. 

Posle drama, tv i filmskih scenarija, trilogije romana o savremenom Beogradu u kojoj se oprobala u nano-psihološkom slikanju likova iz jedne turbulentne socijalne sredine, Tanja Pavišić se upustila u bajkovitu povest o gigantskoj borbi izmedju Dobra i Zla.

Ovo pričanje kreće, kao kod Čarlsa Dikensa, iz Doma za siročad, u trenutku velike kataklizme, a završava se jednim značajnim osećanjem, koje je svetski pisac Peter Handke formulisao ovako: "Sav smisao književnosti je da oseti krik deteta napuštenog u svetu."

Za razliku od modernih "sumrak-saga", pretrpanih dinosaurusima, vampirima zombijima, vešticama i raznim vatrobacajućim karakondžulama, roman Tanje Pavišić se bavi nešto blagorodnijim spodobama, ali mnogo dubljim i slikovitijim, misaono i umetnički vrednijim poniranjem u današnji svet, kaže recenzent knjige Mirko Miloradović.
Specijalni gosti biće Mirko Miloradović, književnik, glumica Zlata Numanagić i pijanista Nikola Kašaš.
Tanja Pavišić je rođena 1946 godine. U Beogradu je završila osnovnu školu, gimnaziju i Fakultet dramskih umetnosti. Više decenija radila je na Televiziji Beograd kao dramaturg. Bila je direktor drame subotičkog Narodnog Pozorišta Nepszinhaz u dva mandata, a iza sebe ima i romane "Svaka hoće" (Oslobođenje, Sarajevo 1990), "Krojač" (Prosveta, Beograd) i "Kamerni trio" (Jugoslovenska knjiga, Beograd). "KunBaja" je njen četvrti roman. 

PROČITAJTE I:

POSLE SKANDALA OVE GODINE "DUPLI" NOBEL

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.