Književnost
književnost/6.05.2019.

Promocija romana KunBaja Tanje Pavišić

književnost
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop mediaPredstavljanje novog romana "KunBaja" Tanje Pavišić biće u Galeriji Polet održano u utorak, 7.maja, od 19 časova. 

Posle drama, tv i filmskih scenarija, trilogije romana o savremenom Beogradu u kojoj se oprobala u nano-psihološkom slikanju likova iz jedne turbulentne socijalne sredine, Tanja Pavišić se upustila u bajkovitu povest o gigantskoj borbi izmedju Dobra i Zla.

Ovo pričanje kreće, kao kod Čarlsa Dikensa, iz Doma za siročad, u trenutku velike kataklizme, a završava se jednim značajnim osećanjem, koje je svetski pisac Peter Handke formulisao ovako: "Sav smisao književnosti je da oseti krik deteta napuštenog u svetu."

Za razliku od modernih "sumrak-saga", pretrpanih dinosaurusima, vampirima zombijima, vešticama i raznim vatrobacajućim karakondžulama, roman Tanje Pavišić se bavi nešto blagorodnijim spodobama, ali mnogo dubljim i slikovitijim, misaono i umetnički vrednijim poniranjem u današnji svet, kaže recenzent knjige Mirko Miloradović.
Specijalni gosti biće Mirko Miloradović, književnik, glumica Zlata Numanagić i pijanista Nikola Kašaš.
Tanja Pavišić je rođena 1946 godine. U Beogradu je završila osnovnu školu, gimnaziju i Fakultet dramskih umetnosti. Više decenija radila je na Televiziji Beograd kao dramaturg. Bila je direktor drame subotičkog Narodnog Pozorišta Nepszinhaz u dva mandata, a iza sebe ima i romane "Svaka hoće" (Oslobođenje, Sarajevo 1990), "Krojač" (Prosveta, Beograd) i "Kamerni trio" (Jugoslovenska knjiga, Beograd). "KunBaja" je njen četvrti roman. 

PROČITAJTE I:

POSLE SKANDALA OVE GODINE "DUPLI" NOBEL

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box