Književnost
književnost/17.06.2022.

"Nebeska dvorišta" vladike Grigorija

književnost
  • Laguna/stringfixer.com
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Laguna/stringfixer

 

Promocija knjige „Nebeska dvorišta“ vladike Grigorija biće održana u petak 24. juna u 19 sati u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.  

O knjizi će govoriti leksikograf i pisac Vlaho Bogišić, urednik izdanja Dejan Mihailović, kao i sam autor vladika Grigorije. Odlomke će čitati glumica Nataša Ninković.

Snažna i potresna, ova se priča o životu, lepoti i stradanju drži vrednosti o kojima njen autor vladika Grigorije govori kada god uzme reč. Precizno i odmereno, škrtim a poetičnim slogom sročio je fragmentarnu sagu o maloj ali hrabroj zajednici koja brani svoje vekovno ognjište, alegoriju o malom čoveku na udaru pošasti rata koja se kristalizirala u odu Planinici, predelu nestvarne lepote, i čovekovoj spremnosti na velike odluke i dela – u roman „Nebeska dvorišta“.

Besplatne karte mogu se preuzeti na biletarnici Kolarčeve zadužbine radnim danima od 10 sati do 14.30 i od 15 sati do 20.30.


PROČITAJTE I:

"ČUVAR BUVLJE PIJACE" PETRA PECE POPOVIĆA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.