Književnost
književnost/6.01.2023.

Danilo Kiš najčitaniji u 2022. godini

književnost
  • Arhipelag
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Promo

 

U godini u kojoj je obeležio 15 godina od osnivanja Arhipelag je povećao broj prodatih primeraka knjiga na godišnjem nivou, kao i broj prodajnih mesta u Srbiji i regionu na kojima čitaoci mogu da nađu knjige u izdanju Arhipelaga. U toku 2022. godine značajno se povećao i broj članova Kluba čitalaca Arhipelag.

Među najčitanijim knjigama Arhipelaga u 2022. godini nalaze se tri knjige Danila Kiša: Iz prepiske, Rani jadi i Enciklopedija mrtvih.

U godini u kojoj je obeležio 15. rođendan, „Arhipelag“ je povećao broj prodatih primeraka knjiga na godišnjem nivou, kao i broj prodajnih mesta u Srbiji i regionu na kojima čitaoci mogu da nađu knjige u njihovom izdanju. U toku 2022. godine značajno se povećao i broj članova Kluba čitalaca „Arhipelag“.

Među najčitanijim delima su i istoriografska studija ruskog istoričara Olega Hlevnjuka „Staljin: Život jednog vođe“.

Čitaoci su bili zainteresovani i za roman Jelene Lengold „Lakonogi dan“, dve knjige Ljudmile Ulicke, roman „Zaista kuga“ i knjiga priča „O telu duše“, dve knjige priča Mihajla Pantića „Priče o piscima“ i „Nijedna od sedam“, dve knjige Srđana V. Tešina, roman „Mokrinske hronike“ i „Luka kaže: Knjiga priča za decu i razmažene roditelje“.

Među najčitanijim je i istorijski roman Nikole Moravčevića o Stefanu Nemanji „Veliki župan“, zatim knjiga slovenačke teoretičarke Renate Salecl „Čovek je čoveku virus“, studija italijanskog istoričara Eđidija Ivetića „Istorija Jadrana“, kao i roman Nine Savčić „U lancima“.

Veoma je tražen i roman Vladimira Jaćimovića „Povratak na Zejrek“, antologija „Priče o Danilu Kišu“, čiji je priređivač pisac Milenko Stojčić, roman Janija Virka „Ljubav u vazduhu“, knjiga pesama Tanje Stupar Trifunović „Zmijštak“, kao i „Antologija savremene rumunske priče“ koju je priredila Oana Hergenreter.


PROČITAJTE I:

VEČNOST KIŠOVE GROBNICE


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.