Vizuelne umetnosti
vizuelne umetnosti/4.04.2020.

Umetnički izazov Galerije Matice srpske

vizuelne-umetnosti
  • Galerija Matice srpske
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaU svom novom, virtuelnom prostoru u koji se Galerija Matice srpske preselila usled novonastalih okolnosti, treću nedelju za redom muzejski stručnjaci svojim znanjima i aktivnostima na društvenim mrežama oživljavaju i prenose priče o umetničkim delima koja pod krovom Galerije „žive“.Jedana od akcija u okviru online kampanje GMS S VAMA KOD KUĆE podstakla je snažno interesovanje i intereakciju naših virtuelnih posetilaca, omogućivši da umetnost preplavi društvene mreže i postane, barem na kratko, deo naše svakodnevnice.

Reč je o akciji #UmetnickiIzazov koja je tokom ove nedelje nastavljena, čime se Galerija Matice srpske pridružila i svetskoj muzejskoj inicijativi #TussenKunstEnQuarantaine (#BetweenArtAndQuarantine). Na nesvakidašnji umetnički izazov posetioci svakog dana odgovaraju reinterpretacijom njihovih omiljenih umetničkih dela iz kolekcije Galerije Matice srpske, oživljavajući ih na kreativan, inovativan i duhovit način.

Pored omiljenih umetničkih dela, zajedno sa posetiocima Galerija Matice srpske prenosi priče o umetničkim delima, podstičemo osmehe i dobro raspoloženje.

Ukoliko niste, pozivamo vas da prihvatite umetnički izazov, zabavite se kod kuće i naravno budete uz umetnost!

Vaše omiljeno umetničko delo potražite na sajtu Galerije. Fotografiju koju napravite postavite na vaš profil na društvenim mrežama i označite Galeriju kao i vaše prijatelje koji ne smeju da propuste ovaj izazov.

Sve fotografije možete pogledati ovde.


PROČITAJTE I:

VAN GOG: Digitalna šetnja | FOTO | VIDEO


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.