Vizuelne umetnosti
vizuelne umetnosti/14.10.2023.

Portret na ikoni - informacija za učesnike

vizuelne-umetnosti
  • Emanuela Tassan Mazzocco
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Više autora/ Vizual: Emanuela Tassan Mazzocco

 

Kolektivna, žirirana izložba Portret na ikoni 2023. biće svečano otvorena 31. oktobra 2023. u 19 časova u Galeriji “Kuća Đura Jakšić” u Beogradu, Skadarska 34, uz prisustvo Njegovog Preosveštenstva vikarnog Episkopa topličkog gospodina Petra. 

Publici će biti predstavljena 53 rada od 42 autora iz Srbije i regiona. Izložba, čiji autorski koncept potpisuje MA Biljana Jovanović je i u prethodnim izdanjima okupila brojne ikonopisce, koji svoje različite ikonopisačke poetike artikulišu kroz fokus na portret na ikonama svetih, a koje su utemeljene na suptilnoj fuziji stilizovanog portreta ranohrišćanskog i srednjovekovnog crkvenog slikarstva i savremenog, otvorenog istraživačkog teološko - stvaralačkog koncepta.

Organizator izložbe Portret na ikoni 2023. Kulturni centar Kaleidoskop saopštava da će biti dodeljene tri nagrade, a imena nagrađenih autora biće otkrivena na otvaranju izložbe.

Ove godine biće dodeljene:

- Velika nagrada u iznosu od 12.000 rsd

- Dve ravnopravne Pohvale za autorski rad, koje će biti nagrađene grafičkim tablama One by Wacom M New N.

Novčana nagrada dar je Kulturnog centra Kaleidoskop, izdavača magazina za kulturu Kaleidoskop media, a grafičke table su dar kompanije Computerland

Kulturni centar Kaleidoskop je omogućio štampanje kataloga u boji, koji će učesnici dobiti na otvaranju izložbe.

Informacija za učesnike izložbe o slanju/prijemu radova:

Umetnici iz Beograda, koji su u mogućnosti da lično donesu izabrane radove, pozivaju se da to učine u nedelju, 29. oktobra od 14-15 časova u Galeriju Kuća Đura Jakšić. 

Toga dana, odmah nakon prijema radova počinjemo postavku izložbe i pozivamo vas da nam se pridružite u ovom kreativnom činu. Vaše učešće u postavljanju izložbe treba potvrditi na mejl: portretnaikoni@gmail.com

Umetnici koji su nastanjeni van Beograda pozivaju se da u ponedeljak, 23. oktobra pošalju svoje radove brzom poštom (Postexpress), na adresu:

Kulturni centar Kaleidoskop

Gordana Tadić-Novaković

Bulevar kralja Aleksandra 83A/3

11000 Beograd

Telefon: 065 3600554

U drugim terminima radovi se neće primati.

Svi radovi, na poleđini moraju imati zakačku i ispisane sledeće podatke o umetniku: ime, prezime, adresa i telefon.

Na kartonskom omotu paketa koji se šalje takođe je neophodno da stoje isti podaci (ime, prezime, adresa i telefon) kako bi se umetnicima radovi brzom poštom vratili u njihovim kartonskim omotima koji odgovaraju veličini njihovih radova.

Troškovi slanja radova na izložbu i povrat sa izložbe snose umetnici.

Ovom prilikom pozivamo umetnike da se pridruže u postavljanju izložbe, u nedelju, 29. oktobra od 14 časova i na taj način pomognu organizatoru, ali i steknu uvid u način i principe postavljanja jedne kolektivne izložbe.

Postavljanje izložbe trajaće od 14-20h, a učesće u postavljanju podrazumeva Vaše prisustvo u terminu koji Vama odgovora i u vremenu koje možete da izdvojite. 

Dobrodošli da se upoznamo, družimo i zajedno radimo na razvoju umetnosti ikonopisa u Srbiji.


PROČITAJTE I:

PAJA JOVANOVIĆ I GUSTAV KLIMT U GALERIJI MATICE SRPSKE


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.