Vizuelne umetnosti
vizuelne umetnosti/6.01.2023.

Miroslavu Kariću nagrada Lazar Trifunović

vizuelne-umetnosti
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: KCB

 

Istoričar umetnosti i kustos Miroslav Karić dobitnik je prestižne nagrade "Lazar Trifunović" za tekst "Studija slučaja", objavljen u istoimenom katalogu publikovanom povodom samostalne izložbe umetnice Biljane Đurđević, koja je održana u Salonu Muzeja savremene umetnosti u Beogradu od 25. marta do 23. maja 2022. godine.

Odluku o nagradi doneo je jednoglasno žiri u sastavu Darka Radosavljević Vasiljević, Stevan Vuković i Ana Ereš.

Nagrada "Lazar Trifunović" se od 1993. godine dodeljuje sa ciljem da podstiče, razvija i afirmiše nove metodološke i interpretativne modele i pristupe u pisanju o modernoj i savremenoj vizuelnoj umetnosti u štampanim i elektronskim medijima, i predstavlja jedino stručno priznanje koje motiviše kritičko mišljenje u ovoj oblasti.

Miroslav Karić je istoričar umetnosti, kritičar, kustos.

Punih dvadeset godina bio je sekretar i kustos u nezavisnoj umetničkoj asocijaciji Remont.
Od 2010. godine je u kustoskom timu projektne inicijative Fotodokumenti i u organizacionom timu nagradnog programa „Dimitrije Bašičević Mangelos”.

Od 2020. godine radi kao kustos u Muzeju savremene umetnosti Beograd.

Učestvovao je u nebrojeno mnogo kustoskih, saradničkih, koordinatorskih kao i PR angažmana u oblasti profesionalne savremene umetnosti.

Dobitnik godišnjeg priznanja ULUPUDS-a za stvaralačke rezultate u 2011. godini i Nagrade Društva istoričara umetnosti Srbije za najbolju autorsku izložbu u 2019. godini.


PROČITAJTE I:

NOVI SAD: VELIKA IZLOŽBA SAVE ŠUMANOVIĆA

STIVEN ŠAPIRO: FOTOGRAF SA VRHA SVETA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.