Vizuelne umetnosti
vizuelne umetnosti/14.08.2020.

KROV: Izložba "Neuropatologija Beograda"

vizuelne-umetnosti
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop mediaOvog vikenda očekuje nas otvaranje izložbe Ivane Aranđelović: Neuropatologija Beograda 19/2020, Vizuelni dnevnici iz doba apokalipse 19/20. u Društvenom centru "KROV".

Radovi predstavljaju hroniku događaja koji su obeležili društveni i politički život Beograda kroz formate umetničkog dnevnika i intervencije na knjizi.Tokom izložbe publika će imati priliku da detaljno prelista dnevnike:


"Atlas kliničke neuropatologije godine 2020"
"Colorful book from Belgrade 2019"
"Prelepa cenzura"
"Entropija".

Društveni centar „KROV“ je novi beogradski prostor posvećen promociji i održavanju dokumentarne umetnosti i kulture, zvučne etnografije, vizuelne antropologije.

Biografija umetnice: Ivana Aranđelović je vizuelna umetnica rođena u Smederevu 1988. Osnovne i master studije iz crtanja završila je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, nakon kojih je upisala master studije iz istorije umetnosti u Istanbulu. Trenutno živi i stvara u Beogradu. Fokus njenog stvaralaštva je introspektivna narativnost i intimistički pristup izvedbi i izlaganju radova. Rad u formi dnevnika i intervencije u knjizi su njen primarni vizuelni jezik po kome je prepoznatljiva. Izlagala na samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i regionu. Nagrađivana je na polju crteža.

Organizator izložbe: Centar za Vizuelnu Antropologiju je nezavisna organizacija čiji je rad fokusiran na presek audio-vizuelnih umetnosti i društvenih nauka.

Praktične informacije o prostoru i održavanju izložbe:


Iz epidemioloških razloga i zbog boljeg ugođaja, izložbi može prisustvovati najviše 10 ljudi po terminu u trajanju od 1 čas.
Vrata se otvaraju na svakih sat vremena između 16 i 21 čas u subotu 16. i nedelju 17. avgusta.
Mesta se moraju rezervisati unapred preko Fejsbuka/Instagrama ili mejlom na: dckrov@gmail.com.
Uz svoje ime i broj posetilaca napišite i termin koji vam odgovara.
Izložba je otvorena samo za članove Društvenog centra KROV. Član možete postati na ulazu.

Ulaz: 1 krov (500 RSD)


PROČITAJTE I:

DUH BEOGRAĐANA KROZ KAMERU SVENA MARKVARTA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE
POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.