Vizuelne umetnosti
moja-kafica
moja-kafica
vizuelne umetnosti/16.08.2018.

Izložba na otvorenom Grisia Rovinj

vizuelne-umetnosti
  • inforovinj.com
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Rovinjska starogradska ulica Grisia, proteklog vikenda ponovo je po ko zna koji pretvorena u jednodnevnu slikarsku republiku na otvorenom. Više od sto autora - akademika, studenata umetničkih akademija, slikara i dece - izložilo je svoje slike na zidovima fasada.

Drevnu uličnu izložbu u ime organizatora otvorila je profesorka Marija Smolić, direktorka Zavičajnog muzeja grada, uz muzičku podršku Livija Morožin, poznatog istarskog kantautora.

Realizaciju ove najveće jednodnevne izložbe na otvorenom u Hrvatskoj omogućili su Grad Rovinj, Turistička zajednica, županije i "Maistra".

Kao i do sada, na zatvaranju «Grisilo» u 19 sati viši kustos Zavičajnog muzeja Dario Sošić proglasio je dobitnike otkupnih nagrada. Tako je prva nagrada u iznosu od 4.500 kuna i istarski pršut otišla u ruke Gorana Musića.
PROČITAJTE JOŠ: ITALIJA: UDAR NA MARINU ABRAMOVIĆ

Drugu nagradu - takođe 4.500 kuna i sir, odlukom žirija u sastavu Mirjana Paula Ferenčić, Paola Toffolutti i Lorena Livai, dobio je Šimun Tolić, treću i četvrtu Mija Marković i Dijana Zrnić. Peta nagrada Maistra dodeljena je Anji Leko.

U okviru ovogodišnje "Grisie", Zavičajni muzej grada organizovao je sedmodnevni kamp za studente likovnih akademija iz Zagreba i Beograda. Uz to, u ulici Garzotto Najmađa su crtali potonule brodove u znak godišnjice potonuća broda «Baron Gauche» 1914. godine u vodama kod Rovinja.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box