Vizuelne umetnosti
vizuelne umetnosti/16.08.2018.

Izložba na otvorenom Grisia Rovinj

vizuelne-umetnosti
  • inforovinj.com
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Rovinjska starogradska ulica Grisia, proteklog vikenda ponovo je po ko zna koji pretvorena u jednodnevnu slikarsku republiku na otvorenom. Više od sto autora - akademika, studenata umetničkih akademija, slikara i dece - izložilo je svoje slike na zidovima fasada.

Drevnu uličnu izložbu u ime organizatora otvorila je profesorka Marija Smolić, direktorka Zavičajnog muzeja grada, uz muzičku podršku Livija Morožin, poznatog istarskog kantautora.

Realizaciju ove najveće jednodnevne izložbe na otvorenom u Hrvatskoj omogućili su Grad Rovinj, Turistička zajednica, županije i "Maistra".

Kao i do sada, na zatvaranju «Grisilo» u 19 sati viši kustos Zavičajnog muzeja Dario Sošić proglasio je dobitnike otkupnih nagrada. Tako je prva nagrada u iznosu od 4.500 kuna i istarski pršut otišla u ruke Gorana Musića.
PROČITAJTE JOŠ: ITALIJA: UDAR NA MARINU ABRAMOVIĆ

Drugu nagradu - takođe 4.500 kuna i sir, odlukom žirija u sastavu Mirjana Paula Ferenčić, Paola Toffolutti i Lorena Livai, dobio je Šimun Tolić, treću i četvrtu Mija Marković i Dijana Zrnić. Peta nagrada Maistra dodeljena je Anji Leko.

U okviru ovogodišnje "Grisie", Zavičajni muzej grada organizovao je sedmodnevni kamp za studente likovnih akademija iz Zagreba i Beograda. Uz to, u ulici Garzotto Najmađa su crtali potonule brodove u znak godišnjice potonuća broda «Baron Gauche» 1914. godine u vodama kod Rovinja.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box