Vizuelne umetnosti
vizuelne umetnosti/16.06.2019.

Besplatna poseta izložbe Đure Jakšića

vizuelne-umetnosti
  • Promo
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop mediaTokom poslednje nedelje trajanja izložbe Đura Jakšić. Između mita i stvarnosti Galerija Matice srpske pruža mogućnost svima zainteresovanima da besplatno posete izložbu i uživaju u jedinstvenom umetničkom doživljaju koji nudi izložba i umetničko stvaralaštvo Đure Jakšića, jednog od najautentičnijih srpskih umetnika 19. veka.Ovo je jedinstvena prilika da se pogleda izložba na kojoj je predstavljeno likovno stvaralaštvo Đure Jakšića sa preko četrdeset umetničkih dela čuvenog slikara i književnika. Detaljnnije o izložbi možete pročitati OVDE.

Kroz portrete, religiozne i istorijske slike, pisma, fotografije i ispisane stihove, posetioci se mogu bliže upoznati sa Đurom Jakšićem i saznati više o njegovom životu i stvaralaštvu.Pored izloženih eksponata, pruža se i prilika za interaktivnim aktivnostima koje je pripremila Galerija Matice srpske (poeziju Đure Jakšića pronađite u „Đurinoj pesmarici“ ili je poslušajte na audio uređajima, pogledajte dokumentarni film „Novosadski dani Đure Jakšića”, upustite se u avanturu rešavanja Đurinog kviza i sastavite stihove koristeći reči iz Đurinih pesama) a kao uspomenu na vašu posetu pronađite idealan „Đurin” suvenir u Muzejskoj prodavnici.

Pored besplatne posete, poslednja nedelja biće u znaku iščekivanja jubilarnog 10.000 posetioca izložbe, koji će biti nagrađen jedinstvenim „Đurinim suvenirima“. Možda baš vi budete jubilarni posetilac?


PROČITAJTE I:

REMEK DELA IZ PALATE KIĐI U BEOGRADU

"VREDNE RUČICE" UROŠA PREDIĆA


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.