Vizuelne umetnosti
vizuelne umetnosti/17.01.2022.

Beogradski festival mozaika u Kući legata

vizuelne-umetnosti
  • Pixabay
  • Pixabay
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Pixabay

 

Beogradski festival mozaika biće održan u "Kući legata"( Kneza Mihaila 46), od 18. januara do 9. februara.

Pored izložbe, deo programa su i stručna predavanja i radionice mozaika ateljea "Kamen" i "Lom", koje će se održavati četvrtkom i petkom tokom trajanja manifestacije.

Predavanja počinju 19. januara, kada će, od 17 časova, dr Kristina Šarić (Rudarsko-geološki fakultet Univerziteta u Beogradu) govoriti na temu "Čitanje kamena: zapisi makro- i mikrosvetova", a potom dr Josip Šarić (Arheološki institut Beograd) o "Kamenim korenima civilizacije".

Utorak, 25. januara,u isto vreme, planirano je predavanje dr Zoran Miladinović (Rudarsko-geološki fakultet Univerziteta u Beogradu) - "Dragi kamen Srbije" i dr Alena Zdravković,(Rudarsko-geološki fakultet Univerziteta u Beogradu) "Stvaranje Zbirke minerala iz Srbije kroz vekove".

Dr Filip Jevtić (Matematički institut SANU): govoriće o "Teselaciji u matematici i umetnosti", 26. januara, a Vesna Crnoglavac,  muzejski savetnik (Narodni muzej Niš)o mozaicima Konstantinove vile u Medijani, u utorak 1. februara.

Šta su antički istoriografi umetnosti govorili o mozaiku, otkriće dr Zoja Bojić (Institut za književnost i umetnost) u sredu, 2. februara, a dan uoči zatvaranja festivala, 8. februara,Petar Vujošević, likovni umetnik, održaće predavanje "Mozaička slika - arhetipsko izvorište kreativnog procesa".


PROČITAJTE I:

PALATA SRBIJA: BUKVAR SAVREMENE UMETNOSTI

MUZEJ TERRA: SAVREMENOST IZNIKLA IZ TRADICIJE

MUZEJ ZEPTER: RASKOŠ SAVREMENOG ARTA U SRCU BEOGRADA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.