Vizuelne umetnosti
vizuelne umetnosti/6.07.2017.

Poljupci koji su ušli u istoriju

vizuelne-umetnosti
  • printscreen/YT
  • printscreen/YT
  • printscreen/YT
  • printscreen/YT
  • printscreen/YT
  • Celebuzz
Autor fotografije:

Kaleidoskop mediaŠesti dan jula rezervisan je za poljupce, najlepši izraz prisnosti među ljudima. Dan poljubaca počeo je da se obeležava u Velikoj Britaniji, a potom i širom sveta.

Povodom Međunarodnog dana poljubaca, podsećamo na neke od legendarnih poljubaca koji su obeležili određeno doba u istoriji.

Jedna od najpoznatijih fotografija poljupca na svetu jeste snimak poljupca marinca i medicinske sestre 15. avgusta 1945. godine na njujorškom Tajm Skveru. SAD su tog dana slavile kraj Drugog svetskog rata i hiljade euforičnih ljudi izašlo je na ulice. Ova fotografija Alfreda Ajzenšteta postala je simbol nade i sreće nakon godina ratovanja.

Poljubac Džona Lenona i Joko Ono iz 1980. godine koji je snimio Alan Tanenbaum, takođe će ostati upamćen. Deset dana kasnije, Džon Lenon je ubijen na ulazu u zgradu u kojoj je stanovao.

Poljubac Elvisa Prislija sa tada nepoznatom ljubavnicom za koju se ispostavilo da se zove Barbara Grej, nastao je tokom dve nedelje snimanja pevačeve turneje i trenutaka između nastupa.Tu je i poljubac koji Merilin Monro 1960. šalje fotografiju, kao i iz nešto novijeg doba, poljubac Britni Spirs i Madone iz 2003. na dodeli MTV nagrada.Kultni poljubac je svakako Eriha Honekera i Leonida Brežnjeva na svečanosti u Istočnoj Nemačkoj 1979. godine, koji je inspirisao brojne umetnike, pa je tako nastala i reprodukcija poljupca na Berlinskom zidu.

PROČITAJTE I:

FIRENCA OD NEMAČKE TRAŽI UKRADENU SLIKU


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box