Vizuelne umetnosti
vizuelne umetnosti/5.04.2018.

Mocartovo proleće na Kolarcu

vizuelne-umetnosti
  • Promo
  • Promo
  • Promo
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

Prolećni deo ,,Hypercube" koncertne sezone Muzikon orkestra i njihov peti po redu koncert rezervisan je za velikana klasične muzike Volfanga Amadeusa Mocarta. Nesvakidašnji izbor Mocartovih najreprezentativnij dela različitog karaktera moći će da se čuje 12 aprila sa početkom u 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u izvođenju solistkinje Minke Popović i horniste Mihajla Bulajića a pod dirigentskom palicom Siniše Markovića.


U duhu mladog orkestra, nastupiće višestruko nagrađivana solistkinja iz Salzburga Minka Popović. Iz Slovenije dolazi hornista bogate internacionalne karijere Mihajlo Bulajić i za ovu priliku izvešće Mocartov koncert za hornu kv 417.

Nakon ovog , do kraja ,,Hypercube" koncertne sezone ostaje još jedan koncert u maju ali pre toga nemojte se začuditi ako ispred vas prođe Mocart ili neko zasvira poznatu kompoziciju ni od kuda. Sve je to deo akcija orkestra Muzikon u cilju promocije klasične muzike. Pa tako, ako ih sretnete ne oklevajte - pridružite im se i osetite melodiju ovog proleća!

PROČITAJTE JOŠ NA KALEIDOSKOP MEDIA:

STIV AVERIL, INTERVJU - UZBUDLJIVA SARADNJA SA U2
NEPRISTAJANJE NA PINK GENOCID NACIJE
MAJK GARSON: NEISPRIČANA PRIČA O BOUVIJU

Minka Popović

Minka Popović je rođena 1988. godine. Svirala je na brojnim scenama širom Srbije, ali i u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Grčkoj, Austriji, Nemačkoj, Španiji i Rumuniji. Pored solističkih angažmana, aktivno nastupa i sa različitim kamernim ansamblima između ostalih i ansamblom Trio Susak. Trenutno najviše sarađuje sa slovenačkim flautistom Markom Zupanom i solistima iz Salzburške filharmonije, kao i „Mozarteum“ orkestrom u Salcburgu, gde živi i radi. Umetnički je direktor muzičkog festivala “Susačke glazbene večeri”.Mihajlo Bulajić

Mihajlo Bulajić rođen je u Beogradu 1986. godine. Već sa deset godina počeo je da svira hornu, a od studija je honorarni saradnik u orkestru Beogradske filharmonije, simfonijskom orkestru RTS-a, Opere Madlenijanum, Vojvodjanskih simfoničara, orkestra opere i baleta Narodnog pozorišta u Beogradu gde je od 2006. do 2010. godine bio zaposlen na poziciji solo horne.  2010. godine odlazi u Sloveniju i počinje da radi u simfonijskom orkestru RTV Slovenija kao solo hornista. Aktivan je kao solista, kamerni i orkestarski muzičar. Saradjuje sa Orchestra of Europe, Bandart orchestra, član je kvinteta SI Brass, Quintologia, brass trija RTV Slo.

Siniša Marković

Siniša Marković je rođen 1976. godine u Sarajevu. U ulozi šefa dirigenta Omladinskog simfonijskog orkestra jugoistočne Evrope ostvario je nekoliko uspješnih koncerata i turneja na prostoru Ex. Jugoslavije i jugoistočne Evrope. U okviru orkestra član je gudačkog tria i kvarteta. Prethodne godine u ulozi dirigenta simfonijskog orkestra mladih jugoistocne evrope ostvario je uspiesnu saradnju u vise koncerata sa crnogorskim violinistom Romanom Simovićem na koncertnom podijumu u Sarajevu i Tirani. Dobitnik je priznanja UNICEF. Nastupao je u BiH, SCG, Hrvatskoj, Poljskoj, Velikoj Britaniji, Belgiji, Njemačkoj, Austriji, Danskoj.

PROČITAJTE I: NEMANJA RADULOVIĆ - ESENCIJA ČISTE LJUBAVI


 

 

 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box