Vizuelne umetnosti
vizuelne umetnosti/9.02.2018.

Joko Ono na Oktobarskom salonu

vizuelne-umetnosti
  • www.widewalls.ch
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

Pod sloganom "Lepota kakofonije", 57. Oktobarski salon biće održan od 14. septembar do 28. oktobra 2018. u beogradskim galerijama, a među izabranim umetnicima koji će se predstaviti svojim delima je i Joko Ono, čiji je dolazak najavljen za septembar.

Umetnički direktori Salona su Gunar i Danijel Kvaran, a, kako je istaknuto, koncept 57. izdanja ove prestižne umetničke manifestacije počiva na činjenici da je zapadno shvatanje savremene umetnosti postalo univerzalno i da „kakofonija“ od početka 21. veka biva imenitelj disparatnih umetničkih pravaca.

"Izgleda da preispitivanje umetnosti i toga šta umetnost može biti čini glavnu nit koncepta izložbe. Naziv izložbe „Lepota kakofonije“ sugeriše konstelaciju dela koja izražavaju, svojim oblikom, strukturama i sadržajem, raznolikost i bogatstvo kakofoničnog izraza kao važnog elementa ili stanja na međunarodnoj sceni savremene umetnosti na početku ovog veka", naveli su organizatori.

U tom kontekstu predstaviće se 68 umetnika iz 27 zemalja, među kojima i neki od najrelevantnijih stranih umetnika - Joko Ono, ali i Olafur Elijason, Anselm Kifer, Hito Stejerl, Takaši Murakami, Lari Bel, Sindi Šerman...

Prostori u kojima će se izložba realizovati su: galerije Kulturnog centra Beograda, SANU (Srpska akademija nauka i umetnosti), zgrada Muzeja grada Beograda, Galerija U10, Remont – Nezavisna umetnička asocijacija.

PROČITAJTE JOŠ: LJUDI SU UMORNI OD BOMBARDOVANJA GNUSOBOM 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box