Vizuelne umetnosti
vizuelne umetnosti/11.05.2022.

Izložba slika "Iskra" Srđana Stefanovića

vizuelne-umetnosti
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Promo

 

Izložba slika "Iskra" autora Srđana Stefanovića biće otvorena u četvrtak 12. maja u 19.30 u Galeriji mts Dvorane. Nakon Miloša Šobajića i Dada Đurića čija dela smo mogli da vidimo u Galeriji kultnog prostora, sada imamo priliku  da se upoznamo sa stvaralaštvom mladog umetnika Stefanovića.

Podsetimo, Galerija mts Dvorane otvorena je 05. marta 2021. godine izložbom slika slavnog Miloša Šobajića.

Uoči otvaranja izložbe, Stefanović koji je bio poslednji učenik i lični asistent Miloša Šobajić poručuje:  "Ogromna mi je čast što izlažem baš na ovom mestu, u galeriji koju je otvorio moj profesor Miloš Šobajić svojim delima prošle gpodine i koji je ovde  organizovao izložbu Dada Đurića sa idejom da se u Galeriji dvorane izlažu radovi umetnika po njegovom izboru". 

STAKLO KAO INSPIRACIJA ZA NASTANAK  "ISKRE"

Kako kaže Stefanović, pune tri godine posvetio se istraživanju stakla, kao materijalu velike energije sa idejom da ga implememtira u platno, što je konačno i uspeo: "Na taj način , stvorio sam zarobljenu svetlost, iskru života, koja se oslobađa i ide ka nama kao nimbus, kao oreol ili pak mandorla, menjajući sve, i prostor i vreme ali i samu sliku. Ovaj fenomen poistovećujem sa čovekom, koji jeste zarobljena svetlost u svom telu, u tamnom plaštu od kože, ali koji spoznavši istinu postaje ono što uistinu jeste, a to je sama svetlost", objašnjava umetnik.


PROČITAJTE I:

PALATA SRBIJA: BUKVAR SAVREMENE UMETNOSTI

MUZEJ TERRA: SAVREMENOST IZNIKLA IZ TRADICIJE

MUZEJ ZEPTER: RASKOŠ SAVREMENOG ARTA U SRCU BEOGRADA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box