Vizuelne umetnosti
vizuelne umetnosti/5.08.2021.

“ARTikulacije stvarnosti” u Galeriji DOB

vizuelne-umetnosti
  • Nemanja Nikolić
  • Gildo Bavecevic
  • Demir Ahmetović
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

Kolektivna izložba “ARTikulacije stvarnosti”, čiji su autori muzičari i vizuelni umetnici, biće otvorena 10. avgusta u Galeriji Doma omladine Beograda (DOB).

Učesnici postavke koja će trajati do 27. avgusta su Srđan Đile Marković, Gildo Bavčević, Nemanja Nikolić, Vladimir Lalić, grupa Ah Ahilej, Nikola Krstić, grupa Auf Wiedersehen i Demir Ahmetović.

Sastavni deo izložbe u Centralnom holu Doma omladine čine fotografski zapisi Marka Ristića pod nazivom “Zamrznuti tonovi” sa rokenrol koncerata koji su nastali u poslednjih nekoliko godina.

Srđan Đile Marković, Talent menadžer, 2019, akrilik, iz kolekcije Sekulić

"Izložba ARTikulacije stvarnosti ima za cilj da predstavi radove muzičara/vizuelnih umetnika, koji kroz različite medije prezentuju sopstvenu poetiku i percepciju stvarnosti. Imajući u vidu kulturološki aspekt tumačenja svakodnevice, umetnici kreiraju prostor za promišljanje o umetnosti, politici, muzici, teatru i tekstu, dok kroz indirektne poruke ističu važnost artikulacije misli i egzistencije kritičkog stava.Kroz sagledavanje celine, imperativ svakako biva interdisciplinaran sadržaj, koji briše granične zone između medija i formira koncept koji posmatraču ukazuje na divergentan pristup umetnosti", kaže u predgovoru kataloga izložbe kustoskinja Jelena Pavićević.

Vladimir Lalic Soba 6 - tuš i akril na pleksiglasu - 85x120cm

Sastavni deo izložbe u Centralnom holu Doma omladine Beograda, čine fotografski zapisi Marka Ristića ("Zamrznuti tonovi") sa rokenrol koncerata koji su nastali u poslednjih nekoliko godina. Autor je na poetičan način zabeležio izvedbe poznatih lokalnih bendova, ali i njihovu interakciju sa publikom.

Marko Ristić - Ritam Nereda - Novi Sad 2016

Kroz ritam, boju, pokret i atmosferičnost, u radovima je obuhvatio vizuelno značenje potkulture u Srbiji i na taj način ostvario zapis koji arhivira momenat značenja ideologije u današnjem vremenu; time je uspostavio vezu između kulturalne odrednice muzičkih žanrova i njihove manifestacije u savremenom društvu.

Fotografije bendova: Ritam Nereda, Mortal Kombat, Nikola Vranjković, Goblini, Hype, Nadimač, Pekinška Patka, Buč Kesidi.

Izložba u Galeriji DOB biće otvorena do 27. avgusta 2021. godine.


PROČITAJTE JOŠ:

GALERIJA GETE: JUBILEJ BOJSA I MANGELOSA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.