Teatar
teatar/8.11.2022.

"Vla-vla-Vlajland Kabare" na Paliću

teatar
  • Jelena Balić
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Jelena Balić

 

Predstava kabare „Vla Vla Vlajland", hit komedija s autorskim potpisom Ivana Lea Leme u izvođenju hrvatske glumačke zvezde Ecije Ojdanić, gostuje u velikoj sali bioskopa Abazija na Paliću 2. i 3. decembra u 20:30. 

"Vla-vla-Vlajland Kabare" je predstava pozorišta Moruzgva koja je nastavak hit koprodukcije pozorišta Kerempuh i pozorišta Moruzgva "Kabare preko veze". U prethodnom kabareu posebne simpatije publike privukao je lik Vlajne čistačice koja se na posebno smešan način borila za svoju egzistenciju i u toj borbi doživela razne spoznaje atipične za vlastitu stereotipnu poziciju, a koju je igrala izvrsna Ecija Ojdanić. 

Tu narodnu feminiskinju i zdravorazumsku heroinu u obruču patrijarhalnog društva u tranziciji sudbina je odvela, kao i mnoge građane našeg regiona, u Nemačku. U predstavi "Vla Vla Vlajland Kabare" pratimo dogodovštine, kulturološke nesporazume i melodramske zavrzlame koje su je snašle u toj zemlji snova mnogih naših gastarbajtera. Kao i svaki kabare i ovaj je dramaturški prošaran satiričnim pesmama. Ono što je posebno zanimljivo jeste činjenica da se fabularno predstava dotiče i korona virusa te fikcionalizacijom stvarnosti objašnjava kako se zapravo korona virus proširio svetom i kakve veze s tim ima ova pitoreskna Vlajna. 

Autor kabarea "Vla Vla Vlajland" Ivan Leo Lemo subotičkoj publici poznat je po predstavama "Tramvaj zvani želja", "Sećanje vode" i "Idealan muž" koje su se sa uspehom igrale na sceni Narodnog pozorišta Subotica. Prema njegovim rečima, kabare je zapravo kolažna forma u kojoj žanrovski kombinuje pripovedanje, stand up, burlesku i mnoge tipično kabaretske postupke kao što su liberalnost, fragmentarnost, apartnost, satiričnost,  provokativnost u izboru tema itd. 

Od premijere 2020. do danas "Vla Vla Vlajland Kabare" je odigran 130 puta pred više od 37.000 gledalaca osvojio je devet nagrada za glumu i režiju, a Ecijina Vlajna je nakon uspeha ove predstave dobila još jedan nastavak - kabare "Čudo" u kome nakon svih dogodovština nekadašnja čistačica postaje predsednica Hrvatske. Gostovanje kabarea Čudo planira se u bioskopu Abazija u sledećoj godini. 


PROČITAJTE I:

KO TO TAMO PEVA OSVAJA FRANCUSKU


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.