Teatar
teatar/11.04.2020.

Večeras muzički onlajn spektakl

teatar
  • Oksana Skendžić
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / RTS
Prvi međunarodni onlajn striming koncert, čiji inicijator je Opera Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, biće održan u subotu, 11. aprila, u 20.30 časova, na kanalu na „Jutjubu“ tog teatra. Pored srpskih umetnika, koncert će izvesti i muzičari iz još tri zemlje sveta.


Na inicijativu Opere Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, umetnici ovog pozorišta udružice se sa nekoliko horova iz Kine, filharmonijom iz Italije i operom i baletom iz Turske.  Ovaj muzički spektakl možete uživo pratiti na YT kanalu Srpskog narodnog pozorišta i na RTS Planeti - kanal RTS uživo.

Pored srpskih umetnika, koncert će izvesti i muzičari iz još tri zemlje sveta. Članovi okrestra Opere SNP, najpre su TV spotom podrške italijanskom narodu iz svojih domova, odsvirali čuvenu pesmu Bela, ćao i oduševili ceo svet.


Koncertom koji je simbolicno nazvan "Distancirani zajedno" dirigovaće italijanski dirigent Andreas Solinas. Nakon pojedinačnog predstavljanja muzičkih institucija sve četiri zemlje, umetnici iz Srbije, Kine, Italije i Turske oko 21 čas zajedno će izvesti "Odu radosti" Ludviga van Betovena, u čast obelazavanja 250 godina od rođenja velikog kompozitora.

Ovaj muzički spektakl možete uživo pratiti na YT kanalu Srpskog narodnog pozorišta i na RTS Planeti - kanal RTS uživo.


PROČITAJTE:

MILANSKA KATEDRALA: BOTIČELI PEVA NA USKRS!


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDEPOVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.