Teatar
teatar/27.03.2019.

Somborsko pozorište: Štrajk upozorenja

teatar
  • www.npozoristeso.co.rs
Autor fotografije:

Kaleidoskop media


Glumački ansambl Narodnog pozorišta Sombor saopštio je da je doneo opdluku da stupi u štrajk upozorenja, 28. marta od 11.55 do 12.55 časova.

Kako se navodi u saopštenju, Ansambl se na štajk odlučio usled imenovanja glumice Vesne Paštrović za v.d. direktora Narodnog pozrišta Sombor, što smatra potpuno neadekvatnim i nepromišljenim činom od strane Osnivača.

„Svi dopisi Osnivaču od strane zaposlenih u NP Sombor i glumačkog ansambla NP Sombor, upućeni pre samog imenovanja, nisu bili udostojeni odgovora. Iako zaposleni smatraju da su ispunjeni svi uslovi za stupanje i u generalni štrajk, imajuću u vidu prvenstveno interese publike, pribeglo se prvo štrajku upozorenja, u nadi da će svi zahtevi zaposlenih biti rešeni u navedenim rokovima“, navodi se u saopštenju.

Oni takođe skreću pažnju i da dosadašnje kvalifikacije i kredibilitet Vesne Paštrović ni najmanje je ne preporučuju za tu odgovornu i zahtevnu dužnost.

Narodno pozorište Sombor je, podseća ansambl, svojim radom i ostvarenjima etablirano kao jedno od najboljih u državi, a velike je uspehe imalo i izvan granica Srbije.


PROČITAJTE I:

HANA SELIMOVIĆ: ODBIJAM NAGRADU

SPOT I PESMA PREVIŠE, POSVEĆENI GLOGOVCU


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box