Teatar
teatar/27.03.2019.

Somborsko pozorište: Štrajk upozorenja

teatar
  • www.npozoristeso.co.rs
Autor fotografije:

Kaleidoskop media


Glumački ansambl Narodnog pozorišta Sombor saopštio je da je doneo opdluku da stupi u štrajk upozorenja, 28. marta od 11.55 do 12.55 časova.

Kako se navodi u saopštenju, Ansambl se na štajk odlučio usled imenovanja glumice Vesne Paštrović za v.d. direktora Narodnog pozrišta Sombor, što smatra potpuno neadekvatnim i nepromišljenim činom od strane Osnivača.

„Svi dopisi Osnivaču od strane zaposlenih u NP Sombor i glumačkog ansambla NP Sombor, upućeni pre samog imenovanja, nisu bili udostojeni odgovora. Iako zaposleni smatraju da su ispunjeni svi uslovi za stupanje i u generalni štrajk, imajuću u vidu prvenstveno interese publike, pribeglo se prvo štrajku upozorenja, u nadi da će svi zahtevi zaposlenih biti rešeni u navedenim rokovima“, navodi se u saopštenju.

Oni takođe skreću pažnju i da dosadašnje kvalifikacije i kredibilitet Vesne Paštrović ni najmanje je ne preporučuju za tu odgovornu i zahtevnu dužnost.

Narodno pozorište Sombor je, podseća ansambl, svojim radom i ostvarenjima etablirano kao jedno od najboljih u državi, a velike je uspehe imalo i izvan granica Srbije.


PROČITAJTE I:

HANA SELIMOVIĆ: ODBIJAM NAGRADU

SPOT I PESMA PREVIŠE, POSVEĆENI GLOGOVCU


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box