Teatar
teatar/9.11.2019.

Preminuo Branislav Petrušević Petrući

teatar
  • Printscreen
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / N1 / RTSU Beogradu je danas preminuo poznati glumac Branislav Petrušević Petrući.

Petrušević je karijeru započeo na radiju, u Indeksovom radio pozorištu, od kog je kao pionir političke satire, sa kolegama stvarao kultnu radijsku emisiju.

Sa radijskih talasa, na kojima je učestvovao u brojnim projektima, Petrušević je devedesetih, u vremenu snažne društvene represije, sa glumcima i autorima Indeksovog pozorišta osvojio i scenu, i godinama dvorane širom Srbije punio satirom i gorkim humorom.

Nakon Indeksovog pozorišta nastupao je u brojnim satiričnim pozorišnim komadima nezavisnih produkcijskih grupa, stend ap predstavama, kao i u nekoliko filmova.

Na sebi svojstven način proživljavao je društvenu stvarnost i trasponovao u duhoviti scenski i televizijski izraz.

Do kraja posvećen satiri, humoru, ideji boljeg i vedrijeg života, Branislav Petrušević je punih 40 godina stvarao izuzetan kontakt sa svojom publikom.

Petrušević je rođen 1955. godine. Karijeru je započeo na radiju. Na Prvom programu Radio Beograda bio je saradnik u emisijama Vreme sporta i razonode i Radio sport.

Godine 1984. glumio je u filmu Moljac u režiji Miće Miloševića. U martu ove godine, obeležio je 40 godina rada i tom prilikom u Kombank dvorani izveo je stend-ap šou Vremeplov. Kao član Indeksovog pozorišta dobio je Oskar popularnosti.

Branislav je završio Fakultet organizacionih nauka u Beogradu.

U Elektronsko-računarskom centru RTS-a bio je zaposlen do 2003. godine.

Petrušević je iza sebe ostavio suprugu i dva sina.


PROČITAJTE I:

FASCINANTNA BIOGRAFIJA MILENE DRAVIĆ


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.