Teatar
moja-kafica
moja-kafica
teatar/6.10.2020.

Premijerno "Sa druge strane jastuka"

teatar
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop mediaU Pozorištu na Terazijama će 9. oktobra biti premijerno izveden mjuzikl „Sa druge strane jastuka“. Mjuzikl čiju režiju potpisuje Jug Radivojević baziran je na dobro poznatim hitovima Momčila Bajagića Bajage. Tekst je napisao Stevan Koprivica.

Radnja mjuzikla se odvija na Terazijama i prati priču mladog muzičara Bože koga tumači Slaven Došlo i studentkinje Tamare koju igra Milena Živanović.

Po prvi put u Pozorištu na Terazijama je kompletan glumački, baletski, horski i orkestarski ansambl sve vreme na sceni.

Aleksandar Đaja, direktor Pozorišta na Terazijama, predstavio je novinarima učesnike predstave i podsetio da premijerom ovog mjuzikla Pozorište na Terazijama zaokružuje obeležavanje 70. sezone jedinog muzičkog teatra kod nas. On je istakao da je siguran da je pred nama još jedan uspešan, veseo i razgaljujući komad koji nam je svima neophodan u ovim vremenima.

Reditelj Jug Radivojević je naglasio da po prvi put sa sigurnošću može da najavi da nas očekuje veliki hit za koji će se decenijama tražiti karta više.

Za Aleksandra Sedlara je bila čast ali i izazov raditi aranžmane za već dobro poznate Bajagine hitove. Objasnio je da je fokus na jačini i kvalitetu samih pesama. Zanimljivo je da su aranžmani prilagođeni likovima koji ih pevaju tako da su neke numere u prepoznatljivim Bajaginim donjim lagama a neki su otišli u drugu stranu što će u potpunosti izmeniti doživljaje nekih pesama.

Slaven Došlo je rekao da je rad na ovoj predstavi bio izuzetno zanimljiv i inspirativan i zahvalio se kostimografu Tatjani Radišić na sjajno osmišljenom kostimu za njegov lik koji mu je pored ostalog pomogao da razvije i razmašta svoju ulogu.

Glumica Milena Živanović dodala je da tumači lik Tamare iz Bajagine pesme, mlade umetnice koja je rešila da odbaci očekivanja okoline i pogleda svojim strahovima u oči. Kroz spoznaju o sebi spoznaje i ljubav. I to postaje način njenog života. Od predstave očekuje da bude poplava ljubavi za publiku koja će nakon toga pozvati drage osobe i reći im da ih voli.

Kostimograf Tatjana Radišić objasnila je da su kostimi za mjuzikl Sa druge strane jastuka inspirisani osamdesetim godinama prošlog veka. Dominantne su boje i specifične siluete ženskog kostima. Kostimografska rešenja su omaž Madoni i Dejvidu Bouiju koji su joj poslužili kao inspiracija. Dodala je i da se nada da će glumci uspeti da razigraju kostime na način na koji ih je ona zamislila.

Autorski tim čine: Stevan Koprivica (tekst), Momčilo Bajagić Bajaga (muzika i stihovi), Jug Radivojević (reditelj), Aleksandar Sedlar (aranžer i dirigent), Milica Cerović (koreograf), Aleksandar Denić (scenograf), Tatjana Radišić (kostimograf).

U predstavi igraju: Slaven Došlo, Milena Živanović, Danijel Korša, Žarko Stepanov, Vladan Savić, Tatjana Dimitrijević, Igor Damnjanović, Elizabeta Đorevska, Kristina Savić, Duško Radovič, Milan Milosavljević, Dušan Šida, Nebojša Gromilić, Milan Tubić, Milica Pavlović, Jelena Arsić, Aleksandar Dunić, Ljubiša Dinčić. Učestvuje i balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama.


PROČITAJTE I:

PRIPREMA ZA PREDSTAVU O ZORANU RADMILOVIĆU


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.