Teatar
teatar/12.12.2020.

Predstava „Idiot“ u čast Tihomira Arsića

teatar
  • Narodno pozorište
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Narodno pozorište

 

Povodom smrti Tihomira Arsića, u subotu, 12. decembra u 21 sat na YouTube kanalu Narodnog pozorišta, strimingom će biti emitovana pozorišna predstava „Idiot“, po romanu F,M. Dostojevskog, u dramatizaciji i režiji Steve Žigona.

U ovoj kultnoj predstavi Narodnog pozorišta Tihomir Arsić je briljantno odigrao ulogu Rogožina, za koju je doobio dve najznačajnije nagrade u svojoj karijeri - Zlatnog viteza u Moskvi na Festivalu „Zlatni vitez“ i Nagradu „Raša Plaović“ za najbolje glumačko ostvarenje u sezoni 1994/95 godina.

Predstava „Idiot“ jedno je od najznačajnijih pozorišnih ostvarenja u savremenom srpskom teatru, pre svega zato što je rađena u dramatizaciji neprevaziđene svetske literature i možda, najbolje napisanog romana ikada.  

Premijera ove predstave bila je 22. decembra 1995. godine a režiju i dramatizaciju je uradio mag pozorišne scene Stevo Žigon.

U velikom glumačkom ansamblu koji je ostvario ovu predstavu, pored Tihomira Arsića, glavne uloge su igrali: Nebojša Dugalić, Ivana Žigon i Danijala Kuzmanović Pavlović. Snimak je urađen u režiji Slobodana Radovića.

Link za gledanje predstave biće dostupan na sajtu Narodnog pozorišta i svim društvenim mrežma.


PROČITAJTE I:

SRPSKI FILM "DARA IZ JASENOVCA" KANDIDAT ZA OSKARA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.