Teatar
teatar/24.03.2019.

Podele u Somborskom pozorišu

teatar
  • asrbija.com
Autor fotografije:

Kaleidoskop media


Glumački ansambl Narodnog pozorišta Sombor saopštio je da je iznenađen vešću da je grad Sombor doneo odluku da glumica Vesna Paštrović treba da bude postavljena za direktora Narodnog pozorišta Sombor čije je glasanje o postavljenju planirano na sednici Skupštine grada 25. marta, pošto istog dana ističe mandat aktuelnom upravniku Mihajlu Nestoroviću.

Glumci Narodnog pozorišta Sombor, nezadovoljni tim predlogom, uputili su medijima saopštenje u kome navode da je odluka doneta bez ikakvih konsultacija sa relevantnim ljudima iz kuće, onima sa kojima sutra direktor treba da sarađuje.

Oni takođe skreću pažnju i da dosadašnje kvalifikacije i kredibilitet Vesne Paštrović ni najmanje je ne preporučuju za tu odgovornu i zahtevnu dužnost.

Narodno pozorište Sombor je, podseća ansambl, svojim radom i ostvarenjima etablirano kao jedno od najboljih u državi, a velike je uspehe imalo i izvan granica Srbije.

Članovi ansambla, kako stoji u saopštenju, mole osnivača pozorišta da još jednom preispita svoju odluku, kako na čelo te kuće ne bi došao "neadekvatan i neprihvaćen prvi čovek usled čega nastaju podele za i protiv, inicirane strahovima od onog za egzistenciju pa na dalje".


PROČITAJTE I:

HANA SELIMOVIĆ: ODBIJAM NAGRADU

SPOT I PESMA PREVIŠE, POSVEĆENI GLOGOVCU


"Dobro pozorište jeste i mesto eksperimenata, ali u dobrom pozorištu se jako dobro zna šta znači pogrešna podela, i koliko su i na kratke i na duge staze pogubne njene posledice", navodi se u saopštenju i podseća da je "Narodno pozorište Sombor svojim radom etablirano kao jedno od najboljih u državi".

Mandat vršioca dužnosti direktora pozorišta traje šest meseci, može se obnoviti jednom, nakon čega, prema zakonu, podsećaju u ansamblu, mora da se raspiše konkurs za direktora, čemu se zaposleni u Narodnom pozorištu Sombor i nadaju.

Glumac Mihajlo Nestorović je na čelu NP Sombor od 2014. godine.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.