Teatar
teatar/29.06.2020.

Obustavlja se Beogradska letnja scena

teatar
  • palilula.org.rs
Autor fotografije:

Kaleidoskop mediaUsled novonastale situacije i promene epidemiološke slike kovida-19, Sekretarijat za kulturu Grada Beograda doneo je odluku da danas zaustavi pozorišni program Beogradske letnje scene na Tašmajdanu. 

„Ova manifestacija je osmišljena upravo da bi se prevazišao problem prekida rada pozorišta usled pandemije i uvođenja vanrednog stanja sa dobrom željom da se nastavi pozorišni život u našem gradu. Ovaj jedinstveni poduhvat, koji je na jednom mestu okupio sva beogradska, mnoga srpska pozorišta, privatne i nezavisne produkcije, sa idejom da publici i svim gostima Beograda krajem juna i tokom jula omogući gledanje preko 40 pozorišnih predstava, pokazao je da su umetnici i publika sa velikom radošću iščekivali ponovni susret uživo i nove pozorišne doživljaje. Grad Beograd zahvaljuje svim pozorištima, umetnicima, učesnicima i publici Beogradske letnje scene o čijem eventualnom nastavku će se odlučivati kada se za to steknu uslovi”, navedeno je u saopštenju. 

U međuvremenu za sve kupljene ulaznice može da se izvrši povrat novca na blagajnama matičnih pozorišta, precizirano je u saopštenju. 

Prvakinja pozorišta na Terazijama Jelena Jovičić još pre dva dana je izjavila za Danas „da glumce guraju kao topovsko meso da igraju na Tašu“, uprkos tome što su balerine te kuće bile u kontaktu sa teniserima, učesnicima „Adria tura“ kod kojih je potvrđen kovid 19, učestvovala je kao i njene kolege i koleginice na otvaranju Beogradske letnje scene u sredu uveče na Tašmajdanu čiji je program počeo mjuziklom „Mama mia“.


PROČITAJTE I:

NIŠ, VRANJE: FALSIFIKOVANJE KORONA TESTOVA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.