Teatar
teatar/18.09.2019.

Konstanca Makras otvorila 53. BITEF

teatar
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaVečeras je svečano otvoren 53. Bitef pod sloganom "Počnimo ljubav iz početka", koji će trajati od 17. do 26. septembra, a Bitef je otvorila jedna od vodećih svetskih koreografkinja Konstanca Makras.

Konstanca Makras je podsetila je da je dva puta već bila na Bitefu - 2006. godine, sa predstavom Big in Bombay, koja je jedna od najvećih uspeha 40. Bitefa, i 2008. kao članica žirija.

Ona je istakla važnost političnosti u plesu, umetnosti i pozorištu.

"Vrlo je važno da ostanemo politički korektni, a da ono što radimo ostavi utisak. Zbog toga su manifestacije kao Bitef značajne", navela je Makras i dodala da su žene i dalje potisnute i u pozorišnom svetu, kao i da nisu dovoljno zastupljene.

Filmski reditelj Milo Rau oduševio je publiku novim izvođenjem - Orest u Mosulu, koja je najavila glavnu tematsku osovinu Bitefa, raspad zajednice na svim nivoima i pokrenula teme kao što su opšte izmirenje, uvođenje prava, pravda i demokratija, uopšte mogući u savremenoj, potpuno razorenoj političkoj zajednici.

Ovogodišnji Bitef trajaće do 26. septembra, s tim da se od 22. odigrava u Luci Beograd, u Bitef Gradu, a publika će imati prilike da pogleda dvanaest predstava iz devet zemalja Evrope, Afrike i Južne Amerike, kao i mnogobrojne prateće programe.

Svečanoj ceremoniji otvaranja prisustvovale su mnogobrojne javne ličnosti iz kulturnog, javnog i političkog života, diplomatskog kora.

Bitef Šator otvoren je od 13. do 26. septembra na Trgu Nikole Pašića, sa radnim vremenom od 10 do 19 časova.

U njemu će posetioci koji budu učestvovali u stvaranju Bitefovog zida ljubavi ili tetovirali u boje Bitefa, ostvariti popust za predstavu Beograd na daljinski.


PROČITAJTE I:

POČINJU DANI IZRAELSKOG FILMA


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box