Teatar
teatar/18.09.2019.

Konstanca Makras otvorila 53. BITEF

teatar
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaVečeras je svečano otvoren 53. Bitef pod sloganom "Počnimo ljubav iz početka", koji će trajati od 17. do 26. septembra, a Bitef je otvorila jedna od vodećih svetskih koreografkinja Konstanca Makras.

Konstanca Makras je podsetila je da je dva puta već bila na Bitefu - 2006. godine, sa predstavom Big in Bombay, koja je jedna od najvećih uspeha 40. Bitefa, i 2008. kao članica žirija.

Ona je istakla važnost političnosti u plesu, umetnosti i pozorištu.

"Vrlo je važno da ostanemo politički korektni, a da ono što radimo ostavi utisak. Zbog toga su manifestacije kao Bitef značajne", navela je Makras i dodala da su žene i dalje potisnute i u pozorišnom svetu, kao i da nisu dovoljno zastupljene.

Filmski reditelj Milo Rau oduševio je publiku novim izvođenjem - Orest u Mosulu, koja je najavila glavnu tematsku osovinu Bitefa, raspad zajednice na svim nivoima i pokrenula teme kao što su opšte izmirenje, uvođenje prava, pravda i demokratija, uopšte mogući u savremenoj, potpuno razorenoj političkoj zajednici.

Ovogodišnji Bitef trajaće do 26. septembra, s tim da se od 22. odigrava u Luci Beograd, u Bitef Gradu, a publika će imati prilike da pogleda dvanaest predstava iz devet zemalja Evrope, Afrike i Južne Amerike, kao i mnogobrojne prateće programe.

Svečanoj ceremoniji otvaranja prisustvovale su mnogobrojne javne ličnosti iz kulturnog, javnog i političkog života, diplomatskog kora.

Bitef Šator otvoren je od 13. do 26. septembra na Trgu Nikole Pašića, sa radnim vremenom od 10 do 19 časova.

U njemu će posetioci koji budu učestvovali u stvaranju Bitefovog zida ljubavi ili tetovirali u boje Bitefa, ostvariti popust za predstavu Beograd na daljinski.


PROČITAJTE I:

POČINJU DANI IZRAELSKOG FILMA


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.