Teatar
teatar/24.10.2018.

Jug Radivojević je direktor Drame

teatar
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media 


Upravni odbor Narodnog pozorišta u Beogradu, na sednici održanoj danas, saopštio je da je Željko Hubač premešten na mesto dramaturga, kao i da je reditelj Jug Radivojević preuzeo rešenje kojim se premešta na mesto direktora Drame nacionalnog teatra.

UO je konstatovao i da je Jug Radivojević poslao mejl upravniku Narodnog pozorišta Dejanu Saviću, kojim "nije na pravni način odbio rešenje, ponudu i aneks ugovora kojim se postavlja na mesto direktora sektora Drame". 

Nacionalni teatar od samog početka ove svojevrsne drame u Drami na svom sajtu ima obaveštenje da je direktor Drame Jug Radivojević. Na pitanje naše redakcije zašto stoji Jugovo ime, iako odluka o imenovanju nije bila prihvaćena niko od nadležnih nije odgovorio, čak ni kada je Jug Radivojević odbio ovo mesto otvorenim pismom. U izvodu iz zapisnika sa sednice, objavljenom na sajtu Narodnog pozorišta, navodi se i da je UO konstatovao da je smenom v. d. direktora Drame Željka Hubača i imenovanjem Radivojevića na to mesto došlo do nezadovoljstva kod dela zaposlenih u pozorištu. Više o tome pročitajte OVDE.

Zbog toga su deo ansambla Drame, ostali zaposleni, upravnik i smenjeni v. d. direktora Drame pozvani da mirnim putem otklone sve nedoumice i nesporazume, navodeći da legitimnim smatra jedino dogovor koji je postignut na zakonit i Statutom utvrđen način. 

Kompletan tekst izvoda iz zapisnika sa XXXVII sednice Upravnog odbora Narodnog pozorišta:

PROČITAJTE I: 

NIJE UMETNIČKI ĆUTATI - PROTEST SE ŠIRI

JUG RADIVOJEVIĆ ODBIO NARODNO POZORIŠTE

PROMENE U NARODNOM POZORIŠTU

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box