Teatar
teatar/25.10.2018.

Jug Radivojević ipak nije direktor Drame!

teatar
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Iako je Jug Radivojević odbio imenovanje na mesto direktora Drame nacionalnog teatra Upravni odbor Narodnog pozorišta u Beogradu, na sednici održanoj juče saopštio je da je Željko Hubač premešten na mesto dramaturga, kao i da je reditelj Jug Radivojević preuzeo rešenje kojim se premešta na mesto direktora Drame nacionalnog teatra.

Danas imamo i najnoviji razvoj situacije - Jug Radivojević je u kratkoj izjavi za Nedeljnik potvrdio svoj raniji stav da ne želi mesto na čelu Drame i da će danas “biti formalizovana njegova ostavka na tu funkciju”.

"Danas, po mom povratku u Beograd, biće formalizovana moja ostavka", izjavio je Radivojević za Nedeljnik.

Podsetimo, kako je naš magazin pisao Upravni odbora Narodnog pozorišta, na jučerašnjoj sednici konstataovao je da je “Jug Radivojević poslao mejl upravniku, kojim za sada nije na pravni način odbio rešenje, ponudu i aneks ugovora kojim se postavlja na mesto direktora sektora Drame." O tome čitajte OVDE.

Smena  v.d. direktora Drame NP Željka Hubača, odnosno postavljanje Radivojevića za prvog čoveka ovog sektora izazvala je veliki protest među umetnicima zaposlenim u nacionalnom teatru.

Reditelj Jug Radivojević je zatim izrazio molbu za rezrešenjem imenovanja na mesto direktora Drame Narodnog pozorišta, kako bi se kuća vratila svojim redovnim aktivnostima, a on na mesto reditelja Drame.

"S obzirom na to da je smena gospodina Željka Hubača izazvala oštru polarizaciju u ansamblu Drame, a samim tim i potpuno narušila atmosferu u istoj, smatram da bi mojim dolaskom na čelo Drame bilo nemoguće u takvim okolnostima stvarati i sprovoditi dalje planove", naveo je Jug Radivojević i dodao da je "došlo do politizacije čitavog slučaja koji dodatno otežava ionako kompleksnu situaciju", naveo je ranije Radivojević.


PROČITAJTE I: 

NIJE UMETNIČKI ĆUTATI - PROTEST SE ŠIRI

JUG RADIVOJEVIĆ ODBIO NARODNO POZORIŠTE

PROMENE U NARODNOM POZORIŠTU


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box