Teatar
teatar/14.12.2018.

Jubilej predstave ,,Pasivno pušenje''

teatar
  • Nikola Vukelić
Autor fotografije:

Kaleidoskop mediaPredstava ,,Pasivno pušenje'' po teksu Nebojše Romčevića u režiji Egona Savina 18. decembra proslavlja jubilej, 50. izvođenje! Premijerno je odigrana u oktobru 2016. godine. Glumačku ekipu predstave čine Aleksandar Đurica, Radoslav Milenković, Mladen Andrejević i Marko Baćović.

Radnja predstave prati profesora francuskog jezika, Radišu, koji je zadržan na pariskom aerodromu zbog sumnje da je terorista.,,Priča o tome šta se događa Srbinu kad pokuša da prenese sarmu preko granice, a ta granica je u Francuskoj. Jedna pošiljka ćerki u Pariz pretvara se u skandal. Ovaj komad je nadrealna komedija vrlo bliska drami, o strahu, paranoji, korupciji. Ta priča je samo na prvi pogled komedija, a iza sebe nosi jednu veliku zapitanost o slobodi’’, rekao je Dušan Kovačević o ovoj predstavi.


PROČITAJTE JOŠ NA KALEIDOSKOP MEDIA:

GRLOM U JAGODE - OŽIVLJAVANJE VREMEPOLOVA

CECA BOJKOVIĆ, INTERVJU: NA SCENI SI SLOBODAN ČOVEK

DARIJAN MIHAJLOVIĆ, INTERVJU: VLAST OD HEROJA NAPRAVI TIRANINA

BRANISLAV TRIFUNOVIĆ, INTERVJU: ZATUPLJIVANJE JE PREVIŠE UZELO MAHA


Pisac predstave Nebojša Romčević objašnjava temu ove komedije.

,,Komad je zapravo pokušaj Srbina da odgovori na ono što se od njega očekuje. On pokušava da bude politički korektan, pa da bude postmoderan, da bude terorista ako je to potrebno, samo recite sta želite. Međutim oni tamo ne mogu da se dogovore. Sve pa čak i terorizam može biti tema komedije, a naročito reakcije jedne tako složene zajednice kakva je Evropska Unija'', rekao je Romčević.

Prostor u kome se predstava odvija dočarala je Vesna Popović koja je dobila nagradu za scenografiju na 46. Danima komedije u Jagodini.

Čestitamo ekipi predstave na jubileju!


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.