Teatar
teatar/24.06.2023.

JDP: Edip u Novom Sadu

teatar
  • Nebojša Babić
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Nebojša Babić

 

Jugoslovensko dramsko pozorište završava sezonu 2022-2023. u subotu 24. juna gostovanjem predstave Edip na sceni Srpskog narodnog pozorišta.

Predstava Edip po Sofoklu u režiji Vita Taufera, 1. i 2. juna je gostovala u zagrebačkom ZKM-u. Karte za oba izvođenja bile su rasprodate mnogo pre samog gostovanja a ansambl predstave je obe večeri ispraćen stojećim ovacijama, kao i prilikom gostovanja u Slovenskom narodnom gledališču – drama u Ljubljani u novembru i svakog puta kada je predstava igrana pred prepunom salom JDP-a.

Od premijere 17. septembra, Edip je na matičnoj sceni odigran 29 puta. Do sada je ovu predstavu videlo više od 17.000 gledalaca, a karte za tri do četiri izvođenja mesečno bile su rasprodate odmah po puštanju u prodaju.

Poslednja predstava u ovoj sezoni na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Pučina Branislava Nušića u režiji Egona Savina, odigrana je 23. juna.


PROČITAJTE I:

BITEF: SNAGO, NE PRISTAJ DA BUDEŠ NEČIJA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.