Teatar
teatar/6.08.2022.

Džon Malkovič na Feliks Romulijani

teatar
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / RTS / Foto: Promo

 

Na kasnoantičkom lokalitetu Feliks Romulijana u Zaječaru 8. avgusta gostuje proslavljeni holivudski glumac Džon Malkovič sa multimedijalnom predstavom „Paklena komedija – ispovest serijskog ubice“ u kojoj nastupa u pratnji Orkestra Bečke akademije i Vroclavskog baroknog orkestra.

Paklena komedija – ispovest serijskog ubice govori o Džeku Untervegeru, austrijskom piscu i serijskom ubici, poznatom kao ubica iz bečkih šuma, koji je 1976. osuđen na zatvorsku kaznu za ubistvo osamnaestogodišnje Margret Šafer, a potom u zatvoru otkrio dar za pisanje i autobiografskim romanom Čistilište ili izlet u zatvor – Izvještaj krivca doživeo slavu.

Ovu multimedijalnu predstavu i svojevrsni performans Džona Malkoviča organizuju Grad Zaječar sa ustanovom Narodno pozorište Timočke Krajine, Centarom za kulturu „Zoran Radmilović“, Narodnim muzejom Zaječar i „Art link“ festivalom iz Beograda.

„Velika nam je čast da ćemo ugostiti ovakvu zvezdu, što će doprineti da se Zaječar ucrta na mapi kulturnih dešavanja u Srbiji. Zaječar ima dugu pozorišnu tradiciju, tako da će gostovanje Džona Malkoviča uveličati kulturnu scenu ne samo Zaječara, već cele Srbije“, rekao je Vladimir Đuričić, direktor Narodnog pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“.

Povodom predstave „Paklena komedija – ispovest serijskog ubice“ Džon Malkovič je u intervjuu austrijskim medijima rekao:

„Džek Unterveger se stalno iznova izmišljao kao ličnost, stvarao lažnu biografiju i uspevao da prevari društvo na groteskan način. Da li je on, dakle, savršen serijski ubica za naše vreme, u kojem dominiraju lažne vesti?“.


 

PROČITAJTE I:

SKUPLJAČI PERJA - 50 GODINA


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.