Teatar
teatar/8.02.2020.

Džez kantina: Poetski kabare Ivo Andrić

teatar
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Promo
Poetski kabare Ivo Andrić, koji se već četiri godine uspešno izvodi širom Srbije, regiona, Evrope, ali i širom sveta biće izveden u četvrtak 20. februara u 20 časova u Jazz kantini Lisabon ( Kombank Dvorana).
 

Na sceni „Lisabona" će dvadesete februarske večeri zablistati glumci Narodnog pozorišta u Beogradu: Aleksandar Srećković - Kubura, Vjera Mujović i poznati kompozitor Rade Radivojević.
 
Poetski kabare Ivo Andrić  je svojevrsni omaž čuvenom Nobelovcu, a prvi put je do sada u njegovu poeziju kompozitor Rade Radivojević uneo note. 
Uz njegovu pratnju, pesme izvode Vjera Mujović i Aleksandar Srećković.Tekst koji je koristeći dela Ive Andrića, priredila Vjera Mujović sastoji se od odlomaka „Znakova pored puta", „Eks ponta", kratkih priča o osobenjacima i malim ljudima, zanimljivosti koje su pratile dodelu Nobelove nagrade, prepiski sa Crnjanskim, kao i zapisa i dubokih premišljanja o narodu, državi, politici, kulturi, starosti, mladosti, ljubavi i smrti.

Uigrana ekipa izvanrednih umetnika publici će izvesti predstavu protkanu muzikom i pesmamam koje je Andrić voleo.

Tako će se tokom kabarea čuti Emina, Kad ja pođo na Bembašu, Što te nema, O jesenske duge noći, a publika će imati priliku da prvi put čuje i stihove četiri pesme Ive Andrića za koje je muziku uradio Rade Radivojević.
 
Čitav 75-minutni program obogatiće i dokumentarni video materijali iz Andrićevog života, kao i spotovi specijalno snimljeni za potrebe Kabarea.


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE.


PROČITAJTE I:

"MAMU MU..." PREMIJERNO U JDP

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.