Teatar
moja-kafica
moja-kafica
teatar/25.12.2019.

"Arzamas" premijerno u Zvezdara teatru

teatar
  • Zvezdara teatar
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Zoran Ilić / Zvezdara teatarPredstava „Arzamas“ po romanu i u dramatizaciji Ivane Dimić, u režiji Ljiljane Todorović premijerno je izvedena u Zvezdara teatru. Glumačku ekipu predstave čine Branka Petrić, Nela Mihailović i Milan Lane Gutović.

Premijeri su prisustvovale brojne poznate ličnosti među kojima su Voja Brajović, Milica Mihajlović, Vida Ognjenović, Boba Đurović, Milutin Mima Karadžić, Nebojša Bradić, Željko Hubač, Lena Bogdanović, Darijan Mihajlović i mnogi drugi.Priča je prožeta ličnim iskustvom autorke Ivane Dimić koja je dementnu majku čuvala više od devet godina, a paralelno sa tim pisala roman.

„Arzamas je roman o sreći i smrti koje se sudaraju kroz svakodnevni život majke koja odlazi i ćerke koja ostaje. Smrt će odneti majku igrajući tango sa ćerkom, ali ljubav će prevladati, jer je ljubav jača od smrti“, kaže Ivana Dimić.Pored dva lika prisutna u romanu, lik Majke i Ćerke, u dramatizaciji se pojavljuje i lik Smrti, koju je personalizovao Milan Lane Gutović. Prve utiske nakon premijere podelila je rediteljka Ljiljana Todorović.

„Publika je vrlo dobro prihvatila predstavu, jako emotivno reaguje i te emocije su razumljivo vrlo teške. Raduju se tome što smo se potrudili da im olakšamo tu težinu Lanetovim nastupom, pritom su i Nela i Branka vrlo duhovite. Mislim da i pozorište i ekipa i ja možemo da budemo vrlo zadovoljni“, kaže rediteljka.

„Arzamas“ je ovenčan NIN-ovom nagradom za roman 2016. godine. Ovo je prva adaptacija ove priče za dramsko izvođenje. Prve reprize zakazane su za 25. i 27. decembar.


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE.


PROČITAJTE I:

48. FEST U ZNAKU BEKIMA FEHMIJUA


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.