Teatar
teatar/17.04.2018.

Stoto izvođenje „Klaustrofobične komedije”

teatar
  • Promo
  • Promo
  • Promo
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

„Klaustrofobična komedija”, Dušana Kovačevića, u režiji Darka Bajića, 21. aprila slavi svoj veliki jubilej – 100. izvođenje od kada je ova predstava ponovo na sceni Zvezdara teatra, sa novom glumačkom postavom.

Po odabiru Darka Bajića, sjajnu glumačku ekipu čine: Ljubomir Bandović, kao Sava odžačar, Nevena Ristić, kao Nina Herbert, Marko Janketić/Stefan Radonjić (Vule milicioner), Zoran Cvijanović/Stefan Radonjić (Jagoša Kraj), Slavko Štimac, kao Teja Kraj, Jovana Stojiljković/Nina Nešković, kao Vesela Kraj, Vanja Janketić (gospodin Grabinjski) i Igor Grabovica/Milan Gromilić (Leopold Važik).- Klaustrofobičnu komediju sam pisao pre trideset godina. Pisao sam je sa osećanjem da živimo u teskobi koja se prikriva povremenim otvaranjem prozora. Izlazak iz te naše teskobne kuće – domovine, u zemlje „slobode“ – najčešće u Italiju, bilo je osećanje odlaska na vikend zatvorenika osuđenih na život u komfornom zatvoru i pod budnim okom „jedne od najboljih evropskih policija“. Čovek može biti zaglavljen u liftu kao i u državi, kaže Sava odžačar u ulozi radničke sirotinje i tamnoputog Otela – čoveka zaljubljenog u život koji mu je nedostižan. Podnaslov ove gorke komedije mogao bi biti i naslov: Pozorište potkazuje život. To je tačna i valjda jedina čestita strana potkazivanja kao želje za istinom, rekao je povodom premijere ovog komada 2015. godine, Dušan Kovačević.

PROČITAJTE JOŠ: CECA BOJKOVIĆ, INTERVJU - NA SCENI SI SLOBODAN ČOVEKPredstava je već nakon prvih izvođenja nizala nagradu za nagradom, kako u celini, tako i za uloge koje tumače LJubomir Bandović, Nevena Ristić i Marko Janketić. Nagradu publike „Miodrag Petrović Čkalja“ za najsmešniju predstavu, Klaustrofobična komedija dobija na 45. Danima komedije u Jagodini 2016. godine, kada Nevena Ristić i Marko Janketić dobijaju nagradu za najbolju mladu glumicu/mladog glumca. Na 33. Nušićevim danima u Smederevu prema oceni stručnog žirija, „Klaustrofobična komedija“ je proglašena za najbolju predstavu.Ljubomir Bandović je za ulogu Save odžačara dobio statuu „Ćurana” za najbolje glumačko ostvarenje na 45. Danima komedije u Jagodini 2016. godine, kao i niz drugih nagrada.
Sada se već 100. put ponovo igra na sceni koja nosi ime njenog glavnog glumca iz prvobitne postave.

Čestitamo ekipi Klaustrofobične komedije na jubileju!

PROČITAJTE JOŠ: VLASTA VELISAVLJEVIĆ: ŠARM SE NE LAŽIRA


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box