Teatar
teatar/26.11.2017.

Premijera predstave “Deca na internetu”

teatar
  • bezbedannet.wordpress.com
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

Premijera predstave “Deca na internetu” biće održana u ponedeljak, 27. novembra u Domu omladine od 20 časova (sala Amerikana). Prve reprize u okviru edukativnih pozorišnih predstava za tinejdžere, koji organizuju Dom omladine Beograda i Studio Centar planirane su za 28. i 29. novembar.

Krajem 2012. godine Studio Centar je realizovao jednu od najuspešnijih pozorišnih predstava za mladu publiku „Deca na Internetu", koja se kroz četiri različite priče bavila zloupotrebom dece na internetu. Predstava je igrana pune tri godine i videlo ju je više od 3.000 gledalaca.

Pet godina kasnije, napravljena je nova predstava, koja će, prateći nove tehnološke trendove obraditi istu temu ali na novi način. Kroz tri istinite priče, koje su se dogodile u poslednjih godinu dana u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji, mladoj populaciji se predstavlja koje su to najveće opasnosti koje vrebaju na internetu, najviše na društvenim mrežama. Pored same predstave, učesnici u predstavi, a kasnije i gledaoci, proći će kroz niz edukativnih radionica i predavanja, kako bi edukacija mladih bila što kompletnija.Tekst i režija: Nenad Radović
Asistent režije: Nađa Marjanović
Muzika: Bogdana Kelča
Produkcija zvuka: Vladimir Pejković

Priča:  "U KANDŽAMA PEDOFILA"

Stefan / Branimir (16/50)  Ljuban Marić / Antonije Petrović
Anđela (14)   Maja Marin / Nađa Stjepanović                                                   
Nina (14)    Malena Jovanović / Teodora Marković   
Brankica (15)    Nina Đorđević       
Teodora (15)    Mila Miljković / Tamara Radović            
Vera (13)    Bojana Kužet / Anastasija Mitić            
Gabrijela, Verina majka      Milica Terzić / Nađa Marjanović
Inspektorka   Dijana Belošević / Katarina Zorić

Tri devojčice upadaju u zamku pedesetogodišnjeg pedofila, koji putem društvenih mreža pokušava da ih zavede. Najhrabrija među njima, obratiće se za pomoć majci, koja će u saradnji sa policijom otkriti monstruma koji je deo velikog regionalnog pedofilskog klana.Priča: "PLAVI KIT"


Filip (15)      Dimitrije Todorović / Marko Miljković                         
Nemac (15)     Andrej Tomin / Rastko Vranjković              
Suna (17)   Nađa Marjanović     
 
Priča o dečaku, zavisniku od internet igrica, koji biva uslovljen da započne ozloglašenu igru "Plavi kit". Kroz pedeset zadataka, koji se stavljaju pred njega, dečak počinje da izvršava najstrašnija naređenja, kroz koja će biti potpuno slomljen – psihički i fizički. Zahvaljujući prijatelju koji u poslednjem trenutku shvata ozbiljnost situacije, dečak pre izvršenja poslednjeg zadatka (samoubistvo), uspeva da prekine igranje ove jezive igre.


Priča: "UNIŠTENJE"

Miona (12)   Ana Knežević / Ksenija Žugić Dacić      
Čeda, Mionin brat (10)  Andrej Tomin
Nada, Mionina drugarica (12)  Katarina Ivanović / Jovana Milak
Ivona, Mionina drugarica (12)   Maša Petrović / Anka Aćimović
Aleks, dečak (13)    Nikola Đorđević / Pavle Vilotijević     

Devojčica, koja je odbačena od strane svojih drugarica, pronalazi utehu u četovanju sa jednim svojim vršnjakom preko jedne društvene mreže. Ne sluteći, da joj taj vršnjak nije prijatelj, postaje žrtva vršnjačkog nasilja iz kojeg ne može da se izvuče.
Sve tri priče, govore o nepažnji mladih ljudi, kao i o nepoznavanju pravila ponašanja na internetu. Takođe, priče jasno stavljaju do znanja koliko je uloga roditelja i nastavnika važna kada je ova tema u pitanju. Predstava je namenjena svoj deci, koja su počela da koriste internet, kao i nastavnicima i roditeljima koji moraju da budu upoznati sa svim opasnostima, kako bi na vreme mogli da spreče da njihova deca budu žrtve interneta.

Ovom predstavom Studio Centar i Dom omladine Beograda žele da na direktan način upozore sve na opasnosti koje vrebaju na internetu, ali i da pošalju poruku, kako se na internetu zaštiti.

Nakon izvođenja predstave, biće vođeni razgovori sa publikom i autorima predstave, na kojima će gostovati mnogobrojni stručnjaci iz ove oblasti.  

PROČITAJTE JOŠ: RIJALITI U INVALIDSKIM KOLICIMA

 

 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box