Teatar
teatar/29.11.2016.

Počinje Festival Van okvira

teatar
  • Promo
  • Promo
  • Andrijana Pajlović
  • Andrijana Pajlović
  • Promo
  • Promo
Autor fotografije:

Priredila: Lela Milivojević

Šesti regionalni festival društveno angažovanog teatra Van okvira/Off frame biće održan od 1. do 5. decembra u Beogradu. Tokom festivala, publika može i da prespava u Kulturnom centru Rex, a ona je ta koja odlučuje i o programu.

Festival koji organizuje grupa „Hajde da…“ u saradnji sa Kulturnim centrom Rex, ugostiće četiri pozorišne predstave/performansa:„Igranka“ (Praktikabl), „U potrazi za izgubljenom knjigom“ (ansambl „Miraž“ i KUD Radivoje Popović), „Priče iz Terezina“ (Plavo pozorište), „Priče sa jedne sofre“ (Pod teatar). Druge festivalske noći, svi okupljeni u Rexu zajedno će spavati i sanjati neke drugačije odnose među ljudima.

Ostale aktivnosti festivala zavisiće prevashodno od svih učesnika festivala. Prve večeri, tokom otvaranja festivala, okupljeni će imati priliku da predlože aktivnosti za svaki festivalski dan, dogovore se o načinu odlučivanja i izjasne u kojoj meri u koje od njih žele da se uključe. Tako će izgled, struktura i sadržaj festivala zavisiti od onih koji ga budu koncipirali tog i narednih dana.

„Na ovaj način ćemo pokušati da testiramo participativnu demokratiju u životu jednog festivala. Tako osmišljen i postavljen festival će postati nova mala država, razuđenih granica, nejasne nacionalnosti i sa težnjom da se uspostavi i postoji kao horizontalna ,struktura', stoga zajednica onih koji su prisutni.“

Svi programi festivala Van okvira/Off frame besplatni su za publiku, a prostori gde se izvode predstave su pristupačni za korisnike/ice kolica. Na predstavama je obezbeđen prevod na srpski znakovni jezik, kao i naracija za slepe i slabovide osobe.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.