Teatar
moja-kafica
moja-kafica
teatar/26.01.2017.

Kinoteka: Otvoreni Dani igre

teatar
  • Promo
  • Promo
  • Promo
  • Promo
  • Promo
  • Promo
Autor fotografije:

Priredila: Lela Milivojević

Premijernom projekcijom filma „Gospodin Gaga“ otvorena je četvrta edicija revije fimova „Dani igre“, u organizaciji Beogradskog festivala igre, Jugoslovenske kinoteke i kompanije Vip mobile.

Prisutni ljubitelji savremene igre imali su priliku da uživaju u filmu o čuvenom izraelskom koreografu Ohadu Naharinu, koji je prvi put dozvolio jednoj filmskoj ekipi da uđe u njegov studio i zabeleži rad sa igračima, ali i trenutke iz privatnog života. Film je režirao Tomer Hejman, a kao producent filma potpisuje se glumica Natali Portman.Revija filmova „Dani igre“ koja se održava od 25. do 29. januara, prikazuje trupe, koreografe i igrače koji su obeležili vreme. Narednih dana, na programu je, između ostalog, intrigantno ostvarenje „Boljšoj Vavilon“ o skandalima koji su potresali čuveni moskovski teatar, ali i dokumentarac „Ballet Russes“ o najslavnijoj trupi 20. veka čije je sedište bilo u Monaku.

O Njujork siti baletu govori film „Balet 422“, a za ljubitelje Altmanove režije, tu je film „Trupa“ o Džofri baletu iz Čikaga. Dokumentarac „Igrajmo“ predstavlja Izrael u svetlu svetskog centra savremene igre. „Samo kada igram“ je film koji dokazuje da ne postoje prepreke u ostvarivanju velikih snova, dok je kultni igrani film „Bele noći“ najbolja najava dolaska Mihaila Barišnjikova u Beograd.

Pročitajte još:

Aja Jung: Gorak ukus neukusa

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box