Teatar
teatar/26.01.2017.

Kinoteka: Otvoreni Dani igre

teatar
  • Promo
  • Promo
  • Promo
  • Promo
  • Promo
  • Promo
Autor fotografije:

Priredila: Lela Milivojević

Premijernom projekcijom filma „Gospodin Gaga“ otvorena je četvrta edicija revije fimova „Dani igre“, u organizaciji Beogradskog festivala igre, Jugoslovenske kinoteke i kompanije Vip mobile.

Prisutni ljubitelji savremene igre imali su priliku da uživaju u filmu o čuvenom izraelskom koreografu Ohadu Naharinu, koji je prvi put dozvolio jednoj filmskoj ekipi da uđe u njegov studio i zabeleži rad sa igračima, ali i trenutke iz privatnog života. Film je režirao Tomer Hejman, a kao producent filma potpisuje se glumica Natali Portman.Revija filmova „Dani igre“ koja se održava od 25. do 29. januara, prikazuje trupe, koreografe i igrače koji su obeležili vreme. Narednih dana, na programu je, između ostalog, intrigantno ostvarenje „Boljšoj Vavilon“ o skandalima koji su potresali čuveni moskovski teatar, ali i dokumentarac „Ballet Russes“ o najslavnijoj trupi 20. veka čije je sedište bilo u Monaku.

O Njujork siti baletu govori film „Balet 422“, a za ljubitelje Altmanove režije, tu je film „Trupa“ o Džofri baletu iz Čikaga. Dokumentarac „Igrajmo“ predstavlja Izrael u svetlu svetskog centra savremene igre. „Samo kada igram“ je film koji dokazuje da ne postoje prepreke u ostvarivanju velikih snova, dok je kultni igrani film „Bele noći“ najbolja najava dolaska Mihaila Barišnjikova u Beograd.

Pročitajte još:

Aja Jung: Gorak ukus neukusa

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box