Teatar
teatar/24.01.2018.

Dom omladine - predstave za tinejdžere

teatar
  • Promo
  • Promo
  • Promo
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

Dom omladine Beograda i Studio Centar nastavljaju uspešno započetu akciju prikazivanja pozorišnih predstava za tinejdžere.

Tokom jeseni 2017. godine, Studio Centar i Dom omladine Beograda, realizovali su ukupno 18 igranja pozorišnih predstava za mladu publiku, koje je videlo oko 3.200 gledalaca, pretežno učenika beogradskih osnovnih i srednjih škola. Pored školske populacije, predstave su propratile i mnoge ličnosti iz javnog i kulturnog života, a posebno je značajno što je veliki broj roditelja koji su zajedno sa svojim tinejdžerima izašli u pozorište, a sve u trenutku kada roditelji i deca malo vremena provode zajedno. Odigrane predstave, pružile su beogradskoj publici poseban i jedinstven doživljaj u kamernom ambijentu sale Amerikana. 

Premijerno su izvedene dve predstave: "Deca na internetu 2", zasnovana na istinitim događajima, a sve u cilju zaštite dece i mladih na internetu i "Otuđenje", rađena po motivima drama Ežena Joneska, a uz podršku Sekretarijata za kulturu grada Beograda.



Već od početka 2018. godine, nastavlja se akcija pod sloganom: "Vreme je za pozorište!". Predstava "Otuđenje", koja se se kroz komediju apsurda, na gotovo montipajtonovski način, bavi aktuelnim pitanjima društva u kojem odrastaju nove generacije. biće izvedena u petak, 26. januara od 20 časova u sali Amerikana.



Pored dve navedene predstave, na repertoaru će se naći i dobro poznati stari naslovi, za koje se često tokom jeseni tražila karta više: "Mi deca sa stanice Zoo", po romanu Kristijane F., "Dnevnik Ane Frank", rađenu po istoimenom romanu najpoznatije mlade žrtve Holokausta i "Rijaliti Škola", po motivima knjige "Škola", Jasminke Petrović.

Sve predstave koje su na repertoaru su bliske mladim ljudima. Na neposredan i direktan način komuniciraju sa publikom, govore istim, mladalačkim rečnikom, otvaraju i obrađuju, njima bliske i problematične teme, nude im određena rešenja. Nakon odigrane predstave, biće organizovane tribine, razgovori sa publikom.

Sve predstave imaju umetnički pečat i urađene su na veoma ozbiljan i profesionalan način.

Sve informacije vezane za mesečne repertoare, zainteresovani mogu pronaći na internet portalima Doma omladine (www.domomladine.org) i Studio Centra (www.studiocentar.com), kao i na Fejsbuk stranama organizatora.

PROČITAJTE JOŠ: VLASTA VELISAVLJEVIĆ: ŠARM SE NE LAŽIRA

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box