Teatar
teatar/24.01.2018.

Dom omladine - predstave za tinejdžere

teatar
  • Promo
  • Promo
  • Promo
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

Dom omladine Beograda i Studio Centar nastavljaju uspešno započetu akciju prikazivanja pozorišnih predstava za tinejdžere.

Tokom jeseni 2017. godine, Studio Centar i Dom omladine Beograda, realizovali su ukupno 18 igranja pozorišnih predstava za mladu publiku, koje je videlo oko 3.200 gledalaca, pretežno učenika beogradskih osnovnih i srednjih škola. Pored školske populacije, predstave su propratile i mnoge ličnosti iz javnog i kulturnog života, a posebno je značajno što je veliki broj roditelja koji su zajedno sa svojim tinejdžerima izašli u pozorište, a sve u trenutku kada roditelji i deca malo vremena provode zajedno. Odigrane predstave, pružile su beogradskoj publici poseban i jedinstven doživljaj u kamernom ambijentu sale Amerikana. 

Premijerno su izvedene dve predstave: "Deca na internetu 2", zasnovana na istinitim događajima, a sve u cilju zaštite dece i mladih na internetu i "Otuđenje", rađena po motivima drama Ežena Joneska, a uz podršku Sekretarijata za kulturu grada Beograda.Već od početka 2018. godine, nastavlja se akcija pod sloganom: "Vreme je za pozorište!". Predstava "Otuđenje", koja se se kroz komediju apsurda, na gotovo montipajtonovski način, bavi aktuelnim pitanjima društva u kojem odrastaju nove generacije. biće izvedena u petak, 26. januara od 20 časova u sali Amerikana.Pored dve navedene predstave, na repertoaru će se naći i dobro poznati stari naslovi, za koje se često tokom jeseni tražila karta više: "Mi deca sa stanice Zoo", po romanu Kristijane F., "Dnevnik Ane Frank", rađenu po istoimenom romanu najpoznatije mlade žrtve Holokausta i "Rijaliti Škola", po motivima knjige "Škola", Jasminke Petrović.

Sve predstave koje su na repertoaru su bliske mladim ljudima. Na neposredan i direktan način komuniciraju sa publikom, govore istim, mladalačkim rečnikom, otvaraju i obrađuju, njima bliske i problematične teme, nude im određena rešenja. Nakon odigrane predstave, biće organizovane tribine, razgovori sa publikom.

Sve predstave imaju umetnički pečat i urađene su na veoma ozbiljan i profesionalan način.

Sve informacije vezane za mesečne repertoare, zainteresovani mogu pronaći na internet portalima Doma omladine (www.domomladine.org) i Studio Centra (www.studiocentar.com), kao i na Fejsbuk stranama organizatora.

PROČITAJTE JOŠ: VLASTA VELISAVLJEVIĆ: ŠARM SE NE LAŽIRA

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box