Teatar
teatar/15.06.2022.

"Gospođa ministarka" na Zlatiboru

teatar
  • Gordana Tadić
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

Udruženje "PRKOS" je i ove godine uz podršku opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor pripremilo pozorišnu predstavu kao poklon za sve sugrađane i ljubitelje pozorišta. Ovog puta Teatar Inat u Kulturnom centru Zlatibor izvodi čuvenu „Gospođu ministarku“ po tekstu Branislava Nušića, a u režiji Andrijane Simović.

Pretpremijera predstave zakazana je za sredu 15. jun, premijerno izvođenje predstave biće u petak 17. juna, a prva repriza u nedelju 19. juna, sve sa početkom u 20 časova. U predstavi učestvuje 19 glumaca amatera sa teritorije Užica i Zlatibora. 

Teatar Inat formiran je krajem u oktobru 2020. pod okriljem udruženja "PRKOS", što predstavlja akronim za „proaktivnu kulturnu otvorenu scenu“. Ova pozorišna trupa sebe vidi kao svojevrsni poligon za ljude koji bi želeli da se bave umetnošću na neopterećujući način.

Tako je ovaj kraj posle skoro četvrt veka dobio amatersku pozorišnu grupu. Za manje od dve godine od formiranja Teatar Inat je premijerno izveo dve predstave: komad „Čudo u Šarganu“ i muzičko-scensku izvedbu „Smeh uprkos svemu“. 

"U teatru je nekoliko nas sa ranijim iskustvom, što kroz amaterske teatre, što kroz škole glume, ili čak i školske predstave. Meni lično ova priča mnogo znači, jer sam se bavila glumom i pre četvrt veka, kada je u ovom kraju poslednji put izvedena amaterska pozorišna predstava“, rekla je Ljiljana Janković, predsednica Upravnog odbora Udruženja PRKOS prilikom formiranja Teatra Inat.


Tekst je deo projekta “Kulturni mozaik Čajetine” koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Čajetina za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2022. godini. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.


PROČITAJTE I:

POČELO SNIMANJE DOKUMNTARCA O ZLATIBORU


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.