Muzika
muzika/11.02.2022.

VIS Limunada na Pesmi za Evroviziju 22

muzika
  • Vladimir Miladinović
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Vladimir Miladinović

 

Kompozicija “Pesma Ljubavi” VIS-a Limunada izabarana je između preko 150 pesama na konkursu Radio televizije Srbije u uži izbor od 36 kompozicija koje će se takmičiti za mesto nacionalnog predstavnika Srbije na Pesmi Evrovizije 2022 u Torinu.

Srbija će novog predstavnika i pesmu za Torino birati na festivalu „Pesma za Evroviziju 22“, kroz dva polufinala, 3. i 4. marta, i veliko finale – 5. marta! VIS Limunada nastupa u prvom polufinalu 3. marta.

„Pesma ljubavi“ je oda muzici i himna ljubavi – dvema stvarima koje su nam možda i najviše nedostajale u dugim periodima izolacije i preispitivanja tokom dve prethodne godine svetske pandemije. Bogatim kaleidoskopom citata i referenci, koji se proteže kroz nekoliko decenija svetske poplarne kulture - od perioda pokreta za ljudska prava i leta ljubavi do savremene globalne popularne kulture, „Pesma ljubavi“ VIS-a Limunada nije „ljubavna pesma“ već pesma koja slavi samu ljubav kao vrhunsku humanu vrednost.

Za predstojeći nastup na festivalu Pesma za Evroviziju 22, VIS Limunada priprema audio vizuelni spektakl  koji potpisuje sjajan tim mladih umetnika i kreativaca sa Srpske alternatine kulturne scene. Koreografiju potpisuje Ana Borošak, VJ potpisuju Ivan Nikolić i Marija Kovačina, a autor kostima i stilista je Olja Marković.


MOŽDA VAS ZANIMA:

Ekskluzivni ntervju za naš magazin sa poznatim škotski fotografom Harijem Bensonom koji je tokom karijere fotografisao Bitlse možete pročitati OVDE


VIS Limunada neguje savremenu vokalno instrumentalnu muziku inspirisanu trajnim vrednostima popularne kulture perioda obnove i razvoja 50-ih i 60-ih godina 20. veka, sa posebnim osvrtom na specifičnosti kulture tog perioda na bivšem jugoslovenskom prostoru.  Insprišući se tekovinama globalnog tehnološkog, društevnog i kulturnog napretka u periodu svetskog preporoda nakon trauma Drugog svetskog rata, VIS Limunada bez nostalgije ali sa velikim žarom, nastoji da savremenu publiku inspiriše na pozitivan, kultuvisan i konstruktivan odnos prema izazovima današnjice.  


PROČITAJTE I: 

PREMIJERNO NOVI SPOT TAMARE RAĐENOVIĆ


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.