Muzika
moja-kafica
moja-kafica
muzika/26.09.2018.

Trijumf Beogradske filharmonije u Gracu

muzika
  • Promo
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

Petominutne ovacije ispratile su Beogradsku filharmoniju koja je zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom priredila dve koncertne večeri za pamćenje u Muzikferajnu Graca. Preko 2.000 ljudi je slušalo orkestar naše Filharmonije u čuvenoj dvorani Štefanijenzal – jednoj od najstarijih i najlepših dvorana u Evropi. 

“Bilo je ovo sjajno gostovanje, ja sam prezadovoljan. Beogradska filharmonija me je davno osvojila svojom strašću i širokim rasponom emocija u muziciranju po čemu se razlikuje od drugih. Zahtevna publika Muzikferajna u Gracu je taj kvalitet prepoznala i veoma uživala”, rekao je Garbijel Felc, šef-dirigent Beogradske filharmonije. 

Koncerti Beogradske filharmonije otvorili su 204. sezonu Muzikferajna koja okuplja “gigantska” imena kao što su Ana Netrepko, Danijel Barenbojm, Daniil Trifonov i mnogi drugi. Ovim povodom, umetnički direktor prestižne institucije, Mihael Nemet, izjavio je da “Beogradska filharmonija neguje topao i prvoklasan simfonijski ton koji se savšeno uklapa u superiorni akustički prostor ove dvorane”. 


PROČITAJTE JOŠ:

34. BEOGRADSKI DŽEZ FESTIVAL - BEZ GRANICA

EKSKLUZIVNI INTERVJU -HARI BENSON: NISAM BIO ROKENROL FOTOGRAF

STIV AVERIL, INTERVJU - UZBUDLJIVA SARADNJA SA U2

MAJK GARSON: NEISPRIČANA PRIČA O BOUVIJU


Poemom Beograd Dragutina Gostuškog, uz čije je marševske i pompezne melodije Filharmonija dala omaž dragom kompozitoru, internacionalnoj publici je muzički prikazana bogata istorija srpske prestonice.Tomaš Konječni, jedan od najtraženijih basbaritona čije se ime redovno nalazi u koncertnim sezonama Bečke opere, njujorškog Metropolitena i milanske Skale, izveo je zajedno sa orkestrom Pesme i plesove smrti Modesta Musorgskog, a Filharmonija je trijumfovala uz Simfonijske igre Sergeja Rahmanjinova. Kao i prethodne večeri, publiku je nagradila odsviravši na bis virtuozne melodije iz Glinkine uvertire Ruslan i Ljudmila, i tako okončala gostovanje u jednom od najvažnijih muzičkih centara Evrope.


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box