Muzika
muzika/26.09.2018.

Trijumf Beogradske filharmonije u Gracu

muzika
  • Promo
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

Petominutne ovacije ispratile su Beogradsku filharmoniju koja je zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom priredila dve koncertne večeri za pamćenje u Muzikferajnu Graca. Preko 2.000 ljudi je slušalo orkestar naše Filharmonije u čuvenoj dvorani Štefanijenzal – jednoj od najstarijih i najlepših dvorana u Evropi. 

“Bilo je ovo sjajno gostovanje, ja sam prezadovoljan. Beogradska filharmonija me je davno osvojila svojom strašću i širokim rasponom emocija u muziciranju po čemu se razlikuje od drugih. Zahtevna publika Muzikferajna u Gracu je taj kvalitet prepoznala i veoma uživala”, rekao je Garbijel Felc, šef-dirigent Beogradske filharmonije. 

Koncerti Beogradske filharmonije otvorili su 204. sezonu Muzikferajna koja okuplja “gigantska” imena kao što su Ana Netrepko, Danijel Barenbojm, Daniil Trifonov i mnogi drugi. Ovim povodom, umetnički direktor prestižne institucije, Mihael Nemet, izjavio je da “Beogradska filharmonija neguje topao i prvoklasan simfonijski ton koji se savšeno uklapa u superiorni akustički prostor ove dvorane”. 


PROČITAJTE JOŠ:

34. BEOGRADSKI DŽEZ FESTIVAL - BEZ GRANICA

EKSKLUZIVNI INTERVJU -HARI BENSON: NISAM BIO ROKENROL FOTOGRAF

STIV AVERIL, INTERVJU - UZBUDLJIVA SARADNJA SA U2

MAJK GARSON: NEISPRIČANA PRIČA O BOUVIJU


Poemom Beograd Dragutina Gostuškog, uz čije je marševske i pompezne melodije Filharmonija dala omaž dragom kompozitoru, internacionalnoj publici je muzički prikazana bogata istorija srpske prestonice.Tomaš Konječni, jedan od najtraženijih basbaritona čije se ime redovno nalazi u koncertnim sezonama Bečke opere, njujorškog Metropolitena i milanske Skale, izveo je zajedno sa orkestrom Pesme i plesove smrti Modesta Musorgskog, a Filharmonija je trijumfovala uz Simfonijske igre Sergeja Rahmanjinova. Kao i prethodne večeri, publiku je nagradila odsviravši na bis virtuozne melodije iz Glinkine uvertire Ruslan i Ljudmila, i tako okončala gostovanje u jednom od najvažnijih muzičkih centara Evrope.


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box