Muzika
muzika/12.12.2018.

Superstar sa Beogradskom filharmonijom

muzika
  • Paolo Roversi
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Beogradska filharmonija predstavlja jednog od najpopularnijih pijanista današnjice, Davida Freja, u petak 14. decembra (Kolarac, 20č).  Njegovo izvođenje Šopenovog Koncerta u f-molu predvodi dirigent Kristijan Mandeal, koji 30. put staje na čelo Beogradske filharmonije, a na programu su još dela Perta, Delijusa i Štrausa.

Nakon vrhunskih solista na violini kao što su Sergej Krilov i Barnabaš Kelemen, Beogradska filharmonija sada priprema poslaticu za ljubitelje klavira - David Frej oduševljava publiku širom sveta kao resitalista, solista i kamerni muzičar. Sarađuje sa najvećim dirigentima današnjice kao što su Rikardo Muti (sa kim je i u rodbinskoj vezi), Kurt Mazur, Daniјele Gati, Pavo Jarvi, Esa-Peka Salonen i mnogi drugi. Pijanista redovno nastupa sa Londonskom, Pariskom i Njujorškom filharmonijom, a sa Beogradskom će ovo biti prvi put i to uz najlepše stranice pijanističke literature.

Iste večeri, legendarni Kristijan Mandeal ima poseban jubilej sa Beogradskom filharmonijom – 30. put će predvoditi orkestar sa kojim prijateljstvo traje preko tri decenije. Od 1984. godine, Mandeal je dirigovao brojne programe, a ovaj put će to biti repertoar iz ciklusa Uzvišenije. Na programu su kompozicije "Fratri" A. Perta, "Šetnja u rajskom vrtu", F. Delijusa, a program zaokružuje „Smrt i preobraženje" R. Štrausa.

Sto ulaznica za stajanje biće u prodaji sat vremena uoči koncerta, odnosno od 19 časova na blagajni Kolarca.


PROČITAJTE I: 

DECENIJA BEZ BERGMANA

EKSKLUZIVNI INTERVJU -HARI BENSON: NISAM BIO ROKENROL FOTOGRAF

STIV AVERIL, INTERVJU - UZBUDLJIVA SARADNJA SA U2


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box