Muzika
muzika/29.05.2018.

Steinway koncertna serija na Kolarcu

muzika
  • Pixabay
  • Pixabay
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

Piano land i Kolarčeva zadužbina predstavljaju Steinway koncertnu seriju,  jedinstven ciklus koji beogradskoj publici predstavlja najznačajnije pijaniste sa liste ovog renomiranog proizvođača klavira. 

Decenijama unazad STEINWAY & SONS  gradi posebne odnose sa pijanistima koji pripadaju različitim muzičkim žanrovima. Od Langa Langa do Dajane Kral, od Marte Argerič i Danila Trifonova do Bilija Džoela – brojna je lista ekskluzivnih umetnika.

Tu su i STEINWAY  besmrtnici  -  Kol Porter, Sergej Rahmanjinov i Artur Rubinštajn.

Velika i gusta mreža distributera i zastupnika ovog instrumenta, u okviru promocije brenda, organizuje   koncerte u svojim salonima, izložbenim prostorima, koncertnim dvorana, velikim takmičenjima poput Čajkovskog u Moskvi, Šopen u Varšavi, Kraljica Elizabeta u Briselu i mnogi drugi. 

Umetnik i klavir stvaraju muziku -  statistika govori da 19 od 20 svetskih pijanista uvek bira Steinway za svoj nastup, dok 96 odsto najboljih sala poseduje Steinway D 274, što ovaj instrument čini vladarom koncertnih dvorana. 

Na listi prve sezone koju organizuje Piano land nalaze se četiri eminentna imena svetskog pijanizma:
 

SENZACIJA TAKMIČENJA ČAJKOVSKI!

Mladi francuski pijanista Lucas Debargue (Luka Debarg) nastupiće prvi put u Beogradu 31. oktobra i programom koji čine dela Šopena, Baha i Betovena, ostaviti bez daha publiku na Kolarcu! Za njegove nastupe širom sveta traži se karta više a kritičari ga opisuju kao otkriće decenije! 

Arkadij Volodos (Arcadi VOLODOS) je pijanista čiji povratak na scenu Kolarca beogradska publika čeka više od 10 godina. Njegovi prethodni nastupi su bili proglašeni koncertima godine, a Volodosa svuda u svetu opisuju kao Genija za klavirom! Arcadi Volodos će nastupiti 28. novembar u 20h uz dela Šuberta, Rahmanjinova i Skrjabina. 

Jevgenij Sudbin (Yevgeni SUDBIN) potencijalno jedan od najzanimljivijih pijanista 21.veka, po oceni uglednog londonskog The Daily Telegraph, premijerno će se predstaviti beogradskoj publici odabranim delima Skarlatija, Čajkovskog, Skrjabina i Prokofjeva, repertoarom kojim iskazuje, na najbolji način, sve svoje vrhunske kvalitete.

Koncert je zakazan za 27. februar u 20h. 

Legendarna „kraljica za klavijaturom” Elizabet Leonskaja, u završnici prve Steinway  koncertnE serijE, predstaviće svoj raskošan pijanistički talenat u tumačenju dela Mocarta, Berga i Šuberta 18. marta u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. 

Komplet ulaznica po ceni od 7.000 dinara je u prodaji na biletarnici Kolarčeve zadužbine.                                                                       

Neka STEINWAY & SONS koncertna serija bude VAŠ IZBOR!

PROČITAJTE I:

TAJNE VEZE YU ROK MUZIČARA

BRANKO ROSIĆ - BUNTOM KROZ ŽIVOT

MUHAREM BAZDULJ - BEG OD PREDVIDLJIVOSTI

ZORAN PAUNOVIĆ - ŽIVOT JE LEPŠI AKO UMETE DA ČITATEPOVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box