Muzika
muzika/19.08.2021.

Simfonijski orkestar RTS na Zlatiboru

muzika
  • Simfonijski orkestar RTS
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Simfonijski orkestar RTS

 

U okviru manifestacije „Kulturno leto Zlatibor 2021", u četvrtak 19. avgusta, u 20 časova, nastupiće Hor i Simfonijski orkestar Radio-televizije Srbije, uz dirigentsko vođstvo maestra Bojana Suđića.

Ansambli Muzičke produkcije RTS za ovaj nastup odabrali su atraktivni program, na kome se nalaze neka od najpopularnijih dela svetske muzičke literature, poznate numere iz filmskih hitova, kao i kompozicije inspirisane inostranim i domaćim folklorom.

Koncert će biti održan na letnjoj pozornici Kraljevog trga.

Simfonijski orkestar RTS jedan je od najreprezentativnijih orkestarskih ansambala u Srbiji. Osnovan 1937. godine, u okviru Radio Beograda, od samih početaka imao je profilisane umetničke pravce delovanja, usmerene ka afirmisanju i negovanju nacionalne muzičke baštine, ali i kapitalnih dela svetske literature.

Simfonijski orkestar RTS danas je moderni ansambl, koji deluje u okviru Muzičke produkcije RTS, i prati svetske tendencije u interpretaciji muzike. Njegov repertoar obuhvata značajna simfonijska, koncertna i vokalno-instrumentalna dela domaće i inostrane literature.


Tekst je deo projekta “Čajetina-kulturna razglednica” koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Čajetina za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2021. godini. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.


PROČITAJTE I:

MEĐUNARODNI FESTIVAL SPORTSKOG FILMA NA ZLATIBORU


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.