Muzika
muzika/4.08.2020.

Preminuo Rajko Dujmić

muzika
  • Printscreen /YouTube
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaKompozitor i nekadašnji vođa poznate jugoslovenske i hrvatske grupe „Novi fosili“, Rajko Dujmić, koji je prošle srede doživeo tešku saobraćajnu nesreću, preminuo je u riječkom Kliničko bolničkom centru, saznaju hrvatski mediji.

Saobraćajana nesreća u kojoj je učestvovao Dujmić dogodila se u Starom Lazu, mestu u planinskoj oblasti Gorski kotar, u Hrvatskoj.Poznati muzičar je izgubio kontrolu nad autom i sleteo u provaliju.

Lekari u Kliničko bolničkom centru u Rijeci pet dana su se borili za njegov život. 

Rajko Dujmić je bio jedan od najpoznatijih muzičara sa ovih prostora. Najpoznatiji je u javnosti kao deo grupe „Novi fosili“.

Dujmić je završio srednju muzičku školu u Zagrebu, a apsolvirao je na Pedagoškoj akademiji. Počeo je da svira klavijature u rok sastavima „Grupa Marina Škrgatića“, „Crno bijeli“ i „Klani Zlatni akordi“, a njegova prva autorska pesma izvedena je na „Bum“ festivalu u Ljubljani.

Najveći deo svoje karijere proveo je u grupi "Novi fosili".

Osim klavijaturiste, Dujmić je u ovoj grupi imao i ulogu kompozitora. Nakon njegovog dolaska u grupu, sve pesme koje su Novi fosili izveli, komponovao je Rajko Dujmić.

U svojoj karijeri, Rajko Dujmić napisao je preko 1.800 kompozicija, pri čemu je, osim komponovanja, radio i aranžmane i produkciju.


PROČITAJTE:

PARISKA OPERA NUDI PROGRAM ONLAJN


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.