Muzika
muzika/3.01.2019.

Preminuo bubnjar Goran Redžepi-Gedža

muzika
  • Privatna arhiva
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Bubnjar bendova Vampiri i Familija Goran Redžepi – Gedža juče je preminuo u Beogradu. 

Goran Redžepi je bio jedan od osnivača benda Vampiri sa kojima je, kao bubnjar, snimio tri albuma – „Rama-Lama-Ding-Dong“ (1991), „Tačno u ponoć“ (1991) i „Be-Be“ (1992) i bio u postavi do prvog raspada koji se desio 1993. godine. Nakon toga, 1994. godine zajedno sa Pejom, Deksijem, Vasom i Lukom (ex-U škripcu) osniva bend Familija sa kojima iste godine snima čuveni album „Narodno Pozorište“. 


Nakon raspada Familije, snima svoj solo album pod imenom „Kad budem mršav i beo“ koji je 2000. godine izašao za ITMM. Nakon toga, Gedža peva prateće vokale na prvom albumu benda The Dibidus kojima se kasnije pridružuje za bubnjem, a poslednji studijski uradak je bio sa bendom Peja i Zmajevo Gnezdo 2016. godine.

Početkom 2000-ih bio je autor emisije o ekstremnim sportovima na BK televiziji, a proteklih godina mnogo vremena posvetio je podizanju svesti o ekologiji i problemima vezanim za zaštitu životne sredine u Srbiji.

Zbog toga je započeo TV serijal "Recycle Bin Eco Guerilla", u kojem su obrađivane brojne ekološke teme. Bio je jedan od autora emisije "Pogledaj oko sebe", koja je emitovana na N1 televiziji.


PROČITAJTE JOŠ NA KALEIDOSKOP MEDIA:

STIV AVERIL, INTERVJU - UZBUDLJIVA SARADNJA SA U2
NEPRISTAJANJE NA PINK GENOCID NACIJE
MAJK GARSON: NEISPRIČANA PRIČA O BOUVIJU
POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box