Muzika
muzika/3.01.2019.

Preminuo bubnjar Goran Redžepi-Gedža

muzika
  • Privatna arhiva
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Bubnjar bendova Vampiri i Familija Goran Redžepi – Gedža juče je preminuo u Beogradu. 

Goran Redžepi je bio jedan od osnivača benda Vampiri sa kojima je, kao bubnjar, snimio tri albuma – „Rama-Lama-Ding-Dong“ (1991), „Tačno u ponoć“ (1991) i „Be-Be“ (1992) i bio u postavi do prvog raspada koji se desio 1993. godine. Nakon toga, 1994. godine zajedno sa Pejom, Deksijem, Vasom i Lukom (ex-U škripcu) osniva bend Familija sa kojima iste godine snima čuveni album „Narodno Pozorište“. 


Nakon raspada Familije, snima svoj solo album pod imenom „Kad budem mršav i beo“ koji je 2000. godine izašao za ITMM. Nakon toga, Gedža peva prateće vokale na prvom albumu benda The Dibidus kojima se kasnije pridružuje za bubnjem, a poslednji studijski uradak je bio sa bendom Peja i Zmajevo Gnezdo 2016. godine.

Početkom 2000-ih bio je autor emisije o ekstremnim sportovima na BK televiziji, a proteklih godina mnogo vremena posvetio je podizanju svesti o ekologiji i problemima vezanim za zaštitu životne sredine u Srbiji.

Zbog toga je započeo TV serijal "Recycle Bin Eco Guerilla", u kojem su obrađivane brojne ekološke teme. Bio je jedan od autora emisije "Pogledaj oko sebe", koja je emitovana na N1 televiziji.


PROČITAJTE JOŠ NA KALEIDOSKOP MEDIA:

STIV AVERIL, INTERVJU - UZBUDLJIVA SARADNJA SA U2
NEPRISTAJANJE NA PINK GENOCID NACIJE
MAJK GARSON: NEISPRIČANA PRIČA O BOUVIJU
POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box